Archieven

Het is lente! De tijd dat we weer kunnen gaan genieten van een natuur die volop in bloei komt. Hét moment om de winterse kost in te ruilen voor heerlijk lichte lentemaaltijden.

Het witte goud
De lente is bij uitstek geschikt om aan de aanbevolen 250 gram groenten per dag te komen. Dit seizoen heeft veel groentesoorten te bieden. Misschien zijn asperges wel de ultieme lentegroenten. Niet voor niets wordt deze delicatesse het “witte goud” genoemd. Je kunt elk jaar van april tot en met juni genieten van asperges.

Witte asperges groeien onder de grond. Hierdoor blijven ze wit van kleur, in tegenstelling tot de groene asperge, die kleurt groen omdat hij boven de grond groeit. Asperges ontspruiten in maart en in april steken de asperges hun kopjes boven de grond uit en zijn ze klaar om te worden geoogst. Dit is secuur werk want ze breken nogal snel. De smaak van asperges is zacht, mild en licht zoet. Ze hebben een kenmerkend aroma. Groene asperges zijn wat sterker van smaak. Asperges zijn bovendien rijk aan vezels, vitamines, mineralen, calcium, zink en fosfor. Daarom staan asperges hoog in de lijst van “superfoods” en zijn ze een ware nummer één als ‘t op gebalanceerde voeding aankomt.

Lentemaaltijden van Apetito
Bij een heerlijke lente horen heerlijke maaltijden. De Apetito koks zijn de keuken ingedoken om 5 lichte lente-maaltijden op tafel te zetten. Van malse kipmedaillons in een fijne tuinkruidensaus tot casselerrib met boontje en zoete aardappelpuree! De maaltijden van Apetito vindt u hier en hier leest u ook hoe het bestelproces gaat.

Wij wensen u alvast smakelijk eten!

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe