Archieven

Let op! Er gaan valse sms-berichten rond van verschillende koeriersdiensten

In de afgelopen week zijn duizenden Nederlanders in een valse sms getrapt, waardoor oplichters de kans kregen een virus te installeren in hun telefoon. De software kan zelf sms’jes versturen, persoonsgegevens stelen en meekijken in uw apps om te bankieren.

Dit zijn dus geen berichten van een bezorgdienst, maar van oplichters die via de app wachtwoorden en bankinformatie stelen. Verwijder deze sms dus onmiddellijk zodra u er een ontvangt! De sms’jes bevatten verschillende teksten. Opvallend is dat in de meeste berichten vreemde en slordige spelfouten zitten.

Tot nu toe worden de berichten voornamelijk naar Android-gebruikers gestuurd. Als u doorklikt na de sms opent er een pagina, zogenaamd van een pakketdienst. Op de pagina wordt gevraagd om een app te installeren en daarvoor een instelling aan te zetten. Het gaat om een instelling waardoor ook apps buiten de Play Store van Google om kunnen worden geïnstalleerd.

Het advies is om nooit linkjes te openen van afzenders die u niet kent of vertrouwt. Meld de ontvangst ook altijd bij de Fraudeheldesk en verwijder ze vervolgens uit uw inbox. Heeft u per ongeluk toch geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw provider en telefoonaanbieder om verdere schade te voorkomen.

Bron: PlusOnline, Fraudehelpdesk

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe