Archieven

Let op: GGD vaccineert géén ouderen aan huis

De GGD waarschuwt voor criminelen die zich voordoen als GGD-medewerker en ouderen bellen over een vaccinatie aan huis. Dat klopt niet! De GGD neemt geen telefonisch contact op en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren. Het is daarom belangrijk om niet op deze telefoongesprekken in te gaan. Krijgt u toch een telefoontje van iemand die zich voordoet als een GGD-medewerker? Hang dan op en maak een melding bij de politie.

Deze week is het vaccineren van de oudste groep Nederlanders van start gegaan. De huisarts is degene die ouderen in de leeftijd van 90 jaar en ouder uitnodigt om zich te laten vaccineren. Iedereen in de leeftijdscategorie 85 tot 90 jaar krijgt een uitnodiging per post van het RIVM.

Zo werkt vaccineren voor 90-plussers
De huisarts bepaalt wie uit de groep 90-plussers mobiel is en gevaccineerd kan worden op een vaccinatielocatie van de GGD. De groep 90-plussers die niet mobiel is, wordt door de huisarts gevaccineerd.

Zo werkt vaccineren voor 85-plussers
De 85-plussers plannen zelf een afspraak in door naar een landelijk nummer van de GGD te bellen. Zij worden vervolgens op een van de GGD-locaties gevaccineerd.

Voor meer informatie over het coronavaccin en de coronavaccinatie kunt u bellen naar het landelijke nummer 0800-1351. Zij zijn dagelijks bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur. Of kijk op coronavaccinatie.nl.

Bron: GGD

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe