Archieven

Maak online uw afspraak voor een coronatest

Maak online uw afspraak voor een coronatest

Vanaf deze week heeft u de mogelijkheid om via de nieuwe site, coronatest.nl een afspraak te maken. Om de stijging van het aantal coronabesmettingen tegen te gaan is dit een van de extra maatregelen die het kabinet heeft ingevoerd. 

 

Hoe werkt het?
Om een afspraak te maken heeft u alleen uw DigiD gegevens nodig. Bij het maken van een afspraak worden er een aantal vragen gesteld, namelijk:

– De ernst van uw klachten;
– Of u in aanraking bent gekomen met besmette mensen;
– Of u een contactberoep hebt.

Nadat u deze vragen heeft beantwoord, hoeft u alleen nog uw postcode in te voeren en kunt u zien op welk tijdstip u terecht kan voor een coronatest.

Testresultaat
Als u inderdaad besmet bent met het coronavirus, wordt u gebeld door de GGD. Bij een negatief resultaat ontvangt u een mail van de GGD dat u kunt inloggen op coronatest.nl om de uitslag te zien.

Drempel verlagen
De gedachte van dit initiatief is om de drempel voor een test te verlagen, en om de tijd tussen besmetting en bron- en contactonderzoek zo kort mogelijk te houden. Hierdoor kan de verspreiding van het coronavirus beperkt worden.

U kunt nog steeds telefonisch een afspraak maken. Bel hiervoor naar 0800-1202. Ze zijn bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe