Archieven

Maak uw badkamer veilig met deze hulpmiddelen

Maak uw badkamer veilig met deze hulpmiddelen

Een groot deel van de valpartijen vindt plaats in de badkamer. Daarom is het verstandig om naar hulpmiddelen te kijken op het moment dat het lastiger wordt om zelf te kunnen douchen. Met de juiste hulpmiddelen kunt u veilig de badkamer gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn om uit te glijden. Wij zetten deze kleine en handige aanpassingen voor u op een rij.

1. Wandbeugels- en of handvaten
Voor extra houvast kunt u wandbeugels laten plaatsen. Hiermee kunt u zich makkelijk optrekken van het toilet en dan heeft u tijdens het douchen ook extra ondersteuning. Met een kleine verandering in uw badkamer als deze kunt u al heel wat vervelende ongevallen voorkomen.

2. Douchestoel
Als u niet meer lang op uw benen kunt staan is het aanschaffen van een douchestoel erg handig. Een douchestoel is licht van gewicht en kan makkelijk verplaatst worden. U kunt eventueel ook een normale stoel plaatsen in de badkamer. Zorg er wel voor dat deze volledig van kunststof is.

3. Antislip verf of-tegels
Een gladde vloer is toch wel de grootste oorzaak van een valpartij. Om die reden is het goed om de tegels wat stroever te maken. Voor uw tegels kunt u kiezen tussen een antislip coating of antisliptegels.

Bij een antislipcoating wordt een verflaag aangebracht op uw huidige tegels, waardoor ze veel minder glad zijn. De antisliptegels worden tussen uw eigen tegels geplaatst, maar houd er dan wel rekening mee dat de bestaande tegels eruit gehakt moeten worden. Er zijn ook antislip strips of matten die u kunt aanbrengen, maar deze laten na langere tijd wel los.

4. Vermijd een bad
Het is heerlijk om af en toe een warm bad te nemen, maar wanneer u niet meer zo stabiel bent kunt u het beter vermijden. Het is zeer glad, waardoor het in en uitstappen nog moeilijker is.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe