Archieven

MantelzorgBalans: eHealthondersteuning bij het maken van keuzes

Wist u dat er in Nederland ongeveer 600.000 mensen mantelzorger zijn voor een naaste die palliatief behandeld wordt? Maar liefst 39% daarvan voelt zich (zwaar) belast. Daarom is het belangrijk dat u als mantelzorger voor uzelf kan uitdenken wat u kan en wil doen in de zorg. Hoe kunt u bijvoorbeeld mantelzorg combineren met andere zorgtaken binnen het gezin of werk? Daarnaast is het ook belangrijk om uw grenzen te bewaken, maar ook naar hulp te vragen als dat nodig is.

MantelzorgBalans is samen met mantelzorgers en experts ontwikkeld. Door het afnemen van interviews en het houden van een focusgroep is er gekeken naar de wensen- en behoeften van de mantelzorgers. Op basis van de uitkomsten is er gekeken hoe de geboden oplossingen vormgegeven konden worden. Het platform is meerdere keren getest en verbeterd en daar is MantelzorgBalans uitgekomen. Op het platform vindt u verschillende informatie, bijvoorbeeld in de vorm van instructiefilmpjes. Daarnaast kunt u op het platform diverse oefeningen vinden en is er de mogelijkheid om herinneringen op te slaan.    

Het doel van MantelzorgBalans
Het platform helpt mantelzorgers bij het vinden of hervinden van de balans. Het is belangrijk dat u als mantelzorger uw eigen regie pakt. Het project richt zich op mantelzorgers in palliatieve zorg en ondersteunt ze bij dit leerproces.

Bron: ZonMw, MantelzorgBalans

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe