Archieven

Mantelzorger, Aafje staat voor u klaar

Mantelzorger, Aafje staat voor u klaar

Iedereen wordt natuurlijk het liefst oud in een veilige en vertrouwde omgeving. Het Nederlandse zorgstelsel staat er dan ook voor dat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar als de gezondheid van de thuiswonende senior achteruit gaat is er ondersteuning nodig. Vaak wordt deze door u als mantelzorger gegeven en dit is niet altijd even makkelijk. Meestal begint het met boodschappen doen en huishoudelijke taken, maar als snel kan het meer worden. Het vergt veel tijd en energie, omdat u daarnaast ook uw werk, gezin en andere bezigheden heeft. Hierdoor kunt u het gevoel krijgen dat u er soms alleen voor staat, ondanks dat u er voor uw naaste wil zijn. Daarom biedt Aafje u als mantelzorger ondersteuning.

Hier vindt u verschillende informatie over onderwerpen als dementie, maar ook over informatiebijeenkomsten en trainingen. Verder vindt u op de website ook handige links naar publicaties of informatieve filmpjes. En wist u dat er op de meeste Aafje locaties een participatie-coördinator voor mantelzorgers en familie is? Zij zijn er om u te adviseren en al uw vragen te beantwoorden.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak met een participatie-coördinator kunt u een mail sturen naar participatiecoordinatorenfamilieparticipatie@aafje.nl.

Naast Aafje, de gemeente en zorgverzekeraars zijn er ook andere organisaties die u kunnen helpen. Hieronder vindt u een overzicht:
– Per 1 mei is Mantelfoon gestart in Rotterdam. Dit is een telefonische dienst, die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar is. U kunt hier terecht voor verschillende vragen, advies op maat, ondersteuning of gewoon een luisterend oor.
– Unie van Vrijwilligers is een organisatie die vrijwilligerswerk doet in de zorg- en welzijnssector.
– Zorgt u voor iemand met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap? Dan kunt u terecht bij MEE.
–  Bij Mantelzorg.nl u kunt hier terecht voor al uw vragen en nieuws rondom het coronavirus.
– Parnassia Groep en Antes zijn GGZ-organisaties die mantelzorgers helpen die zorgen voor mensen met verslavingen of psychische problemen.

Bron: Gemeente Rotterdam, Aafje

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe