Archieven

Mantelzorger: deze checklist helpt als u tijdelijk de zorg overdraagt

Mantelzorger: deze checklist helpt als u tijdelijk de zorg overdraagt

Er is nu een hulpmiddel voor mantelzorgers die de zorg tijdelijk willen overdragen. Centrum Mantelzorg Land van Cuijk biedt een checklist aan om mantelzorgers te ondersteunen.

Wat houdt de checklist in?
Het is een klein, handzaam boekje die een beeld geeft van de zorgsituatie. De vervanger kan hierdoor de zorgvrager de juiste zorg en ondersteuning bieden. Het is prettig om als mantelzorger soms tijd voor uzelf te hebben en dan wilt u erop kunnen vertrouwen dat de verzorging goed wordt overgenomen en uw naaste een prettige tijd heeft. Daarnaast is de checklist ook handig als er plotseling iets tussenkomt.

Mantelzorgpas
De mantelzorgpas wordt gebruikt als de mantelzorger plotseling uitvalt door bijvoorbeeld plotseling in het ziekenhuis te belanden. Op de pas worden twee vertrouwde personen uit de omgeving vermeldt met naam en telefoonnummer. Wanneer hulpdiensten de mantelzorgpas vinden, kunnen zij de vervangers op de hoogte stellen om de zorg over te nemen.

Op woensdag 16 september van 19:30 tot 20:00 uur organiseert Centrum Mantelzorg een webinar. Tijdens de webinar krijgt u uitleg over de checklist en mantelzorgpas. Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe