Archieven

Met deze tips doorstaat u de hittegolf

Met deze tips doorstaat u de hittegolf

De extreme hitte van de afgelopen dagen is niemand ontgaan en het blijft nog wel even tropisch heet. Er wordt zelfs gesproken van de langste reeks tropische dagen ooit in Nederland. Hierdoor is het belangrijk om extra goed voor uzelf te zorgen. De warmte kan voor serieuze gezondheidsklachten zorgen en daarom geven wij u een aantal tips om de hittegolf te doorstaan.

1. Vergeet niet voldoende te drinken
Het is belangrijk om iedere dag twee liter water te drinken. Het beste is om vaker kleine hoeveelheden te drinken. Naast water kunt u ook bouillon, vruchtensappen en melk drinken.

2. Eet regelmatig
Naast dat het enorm belangrijk is om regelmatig te drinken, wordt er ook aanbevolen om genoeg groenten en fruit te eten. Groenten en fruit bevatten niet alleen vocht, maar zijn ook een bron van vitamines en zouten.

3. Kleding
Draag luchtige en lichtgekleurde kleding. Kleding van katoen en linnen worden het meest aangeraden tijdens de warmte dagen. Als u van plan bent om naar buiten te gaan, draag dan altijd iets op uw hoofd om een zonnesteek te voorkomen!

4. Continue verkoeling
Voorkom het binnendringen van warmte en houd de gordijnen en lamellen dicht en de ramen en deuren overdag zoveel mogelijk gesloten. ’S Nachts kunt u de ramen openzetten, maar let op dat het niet gaat tochten. Houd uw eigen lichaam koel door uw gezicht, hals en de polsen regelmatig nat te maken met een koud washandje en neem regelmatig een voetenbadje. Dit zorgt ervoor dat uw lichaam koel blijft. Tijdens de nachtrust is het ook zeer belangrijk om voor genoeg verkoeling te zorgen. Een ventilator kan helpen om uw leefomgeving koel te houden, maar zorg wel dat deze niet direct op u gericht staat.

5. Minimale inspanning
De heetste momenten van de dag zijn tussen 12:00 en 16:00 uur. Houd het rustig op deze momenten en verricht minimale inspanningen. Geef uzelf een tropenrooster en plan een welverdiende siësta in!

Als u van plan bent om naar buiten te gaan, neem dan altijd voldoende drinken mee, smeer u goed in en zoek altijd de schaduw op. Voorbereiding is het halve werk!

Uitdroging herkennen
Het is belangrijk dat u de signalen van uitdroging herkent. Uitdroging herkent u door een suffe of verwarde indruk, koorts of een verlaagde bloeddruk, donkere urine en een droge tong.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe