Archieven

Met deze tips is thuisblijven tijdens corona een stuk aangenamer

Met deze tips is thuisblijven tijdens corona een stuk aangenamer

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Daarom heeft het kabinet besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die ervoor zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit betekent dat het aantal contactmomenten en reisbewegingen worden beperkt. Om het thuisblijven aangenamer te maken delen wij een aantal tips met u.

1. Contacten onderhouden
U kunt misschien geen visite meer ontvangen, maar er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om toch verbonden te blijven met uw familie en vrienden. Pak uw telefoon of tablet bij de hand en geef uw naasten een (video)belletje!

2. Boodschappen laten bezorgen
Het is erg verleidelijk om zelf langs de supermarkt te gaan als uw koelkast leeg begint te raken. Toch is de supermarkt een van de drukke plekken die u het beste kunt vermijden om uw gezondheid te waarborgen. Het is daarom verstandig om hulp in te schakelen. U kunt uw boodschappen online bestellen of u kunt bijvoorbeeld vragen of iemand boodschappen voor u wil doen.

3. Blijf vooral in beweging
Het is belangrijk om nog steeds dagelijks 30 minuten te bewegen voor een gezonde leefstijl. U kunt dagelijks een korte wandeling maken om uw spieren soepel te houden, maar ook uw armen en benen zo nu en dan goed strekken.

4. Blijf vooral bezig
Naast televisie kijken zijn er natuurlijk ook andere vormen van afleiding. Neem eens de tijd om een goed boek te lezen, een luisterboek te downloaden te knutselen of te gaan schrijven. Daarnaast kunt u ook een spelletje spelen. Een voordeel van bijvoorbeeld een kruiswoordpuzzel of een quiz is dat uw brein getraind wordt. Tegenwoordig zijn er ook heel veel spelletjes online beschikbaar.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe