Archieven

Met deze tips zorgt u voor een permanent opgeruimd huis

Met deze tips zorgt u voor een permanent opgeruimd huis

Een schoon en leefbaar huis, dát wil iedereen! Toch is het iedere keer weer een uitdaging om na een grote opruimbeurt ervoor te zorgen dat het huis netjes blijft. Een afwas die blijft staan, oude kranten die nog rondslingeren en een mand vol met vuile was. Daarom geven wij u een aantal tips voor een permanent opgeruimd huis.


1. Ruim alles achter u op
Zorg er bijvoorbeeld voor dat u tijdens het koken de spullen die u niet meer nodig heeft alvast afwast of in de vaatwasser stopt. Na het eten hoeft u alleen nog een doekje over het fornuis te halen en af te ruimen en de keuken is weer schoon.

2. Pak het klein aan
Als u iedere dag 15 minuten aandacht besteedt aan opruimen, voorkomt u dat de rommel zich opstapelt en u uiteindelijk alles in een keer moet opruimen. Voor het uitspitten van uw kledingkast of bijwerken van uw administratie heeft u natuurlijk langer de tijd nodig. U zou ervoor kunnen kiezen om dit bijvoorbeeld om de vier weken te doen.

3. Zorg dat alles een plek heeft
Door ervoor te zorgen dat alles een plek heeft is het een stuk makkelijker om dingen op te bergen. Voor spullen die u regelmatig gebruikt zoals pennen, sleutels en elastiekjes kunt u een rommella maken.

4. Kratten, dozen of manden
Ruim eerst op en schaf kratten, dozen of manden aan om te voorkomen dat u onnodig veel koopt en vervolgens nergens kwijt kan. Door spullen op te bergen wordt er ruimte en rust gecreëerd.

5. Wees niet bang om spullen weg te gooien
Ga voor uzelf na welke spullen u echt belangrijk vindt en welke u echt nog gebruikt. U hoeft bepaalde items niet te bewaren omdat u het ooit gekregen heeft van iemand. Misschien kunt u er iemand anders gelukkig meemaken?

6. Rond de taak af
Heeft u uw kledingkast opgeruimd? Breng dan de plastic zakken met oude kleren dan meteen weg. Als ze in uw berging staan is de kans groot dat ze er over een maand nog staan.

7. Maak uw bed meteen op
Uw slaapkamer ziet er een stuk opgeruimder uit door even uw dekens recht te trekken.

Huishoudelijke ondersteuning
Lukt het u door lichamelijke klachten niet meer om uw huis schoon te houden? Dan helpt Aafje u graag! Met dat beetje extra hulp kunt u langer in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Onder huishoudelijke ondersteuning vallen taken die te maken hebben met huishoudelijk werk. Hierbij kunt u denken aan stofzuigen, bed verschonen en het schoonmaken van toilet en keuken. Kijk hier voor meer informatie over de huishoudelijke ondersteuning van Aafje. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe