Archieven

Met elkaar kunnen we voedselverspilling tegen gaan

In Nederland, maar ook in de rest van de wereld, gooien we behoorlijk wat voedsel weg. De bedenkers van het bedrijf Too Good to Go hebben hier iets tegen bedacht. Via de gelijknamige app bieden restaurants, hotels en supermarkten voedsel aan tegen een klein bedrag. Dit voedsel is niet heel lang meer houdbaar en kan dus niet meer worden verkocht in de schappen. De producten belanden dus uiteindelijk tussen het vuil, maar met de oplossing van Too Good to Go krijgt dit voedsel nog een eerlijke kans.

Boodschappen of hele maaltijden tegen een fijne prijs.
Na het downloaden van de app kunt u een Magic Box kopen bij een supermarkt, restaurant of horeca gelegenheid bij u in de buurt. Deze box koopt u tegen een veel voordeliger tarief dan wanneer u de producten kakelvers koopt. U selecteert in de app een supermarkt of restaurant naar keuze en kiest een tijdstip wanneer u de box af kunt halen. Wat er in de box zit is wat er die dag niet verkocht is, en is dus een verassing. In de Magic Box van de supermarkt zitten producten die binnen korte tijd moeten worden opgegeten. Dit kan een mix zijn van brood, zuivel, groente, fruit en salades. Hier kan ook vlees of vis in zitten. Kiest u voor een Magic box van de bakker dan kunt u daarin broden, croissants, maar soms ook overheerlijk gebak verwachten. Voor een Magic Box betaalt u gemiddeld €4,00.

De app downloaden
Wilt u ook een steentje bijdragen aan voedselverspilling? De app kunt u hier downloaden voor Android en hier voor Apple.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe