Archieven

Monchoutaart met een bodem van bastognekoek

Vandaag is het anti-dieet dag én zondag is het Moederdag. Een dubbele reden om vandaag een heerlijk recept met u te delen voor monchoutaart met een bodem van Bastognekoeken.

Wat heeft u nodig voor een taart van 24cm diameter:

– 200 gram bastognekoeken
– 75 gram ongezouten boter
– 250 ml slagroom
– Één zakje klopfix
– Één zakje vanillesuiker
– 200 gram monchou
– 75 gram fijne kristalsuiker
– Twee blikjes kersen vlaaifruit van Hak

Aan de slag!

Stap 1:
Verkruimel de bastognekoeken tot kleine kruimels. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de koeken in een diepvrieszakje te doen en deze plat te rollen met deegroller.

Stap 2:
Beleg de bakvorm met bakpapier. Smelt de boter in een pannetje op het fornuis. Vervolgens voegt u de gesmolten boter bij de koekkruimels en deze mengt u goed elkaar. Het mengsel van kruimels en boter verdeelt u over de bodem van de bakvorm en deze drukt u goed aan. Hierna gaat de bakvorm in de koelkast.

Stap 3:
In een grote kom mixt u de slagroom met de klopfix en de vanillesuiker. In een andere kom mixt u de monchou samen met de kristalsuiker. Hierna schept u de monchou bij het mengsel van slagroom, klopfix en vanillesuiker. Deze twee mengsel mixt u kort door elkaar.

Stap 4:
De bakvorm kan uit de koelkast gehaald worden waarna u de zojuist gemaakte mix gelijk over de bodem verdeelt. Vervolgens laat u de taart een aantal uur in de koelkast staan om op te stijven.

Stap 5:
Nadat de monchoutaart goed opgesteven is kunt u deze gaan beleggen met het vlaaifruit en eventueel wat vers fruit.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe