Archieven

Monchoutaart met een bodem van bastognekoek

Vandaag is het anti-dieet dag én zondag is het Moederdag. Een dubbele reden om vandaag een heerlijk recept met u te delen voor monchoutaart met een bodem van Bastognekoeken.

Wat heeft u nodig voor een taart van 24cm diameter:

– 200 gram bastognekoeken
– 75 gram ongezouten boter
– 250 ml slagroom
– Één zakje klopfix
– Één zakje vanillesuiker
– 200 gram monchou
– 75 gram fijne kristalsuiker
– Twee blikjes kersen vlaaifruit van Hak

Aan de slag!

Stap 1:
Verkruimel de bastognekoeken tot kleine kruimels. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de koeken in een diepvrieszakje te doen en deze plat te rollen met deegroller.

Stap 2:
Beleg de bakvorm met bakpapier. Smelt de boter in een pannetje op het fornuis. Vervolgens voegt u de gesmolten boter bij de koekkruimels en deze mengt u goed elkaar. Het mengsel van kruimels en boter verdeelt u over de bodem van de bakvorm en deze drukt u goed aan. Hierna gaat de bakvorm in de koelkast.

Stap 3:
In een grote kom mixt u de slagroom met de klopfix en de vanillesuiker. In een andere kom mixt u de monchou samen met de kristalsuiker. Hierna schept u de monchou bij het mengsel van slagroom, klopfix en vanillesuiker. Deze twee mengsel mixt u kort door elkaar.

Stap 4:
De bakvorm kan uit de koelkast gehaald worden waarna u de zojuist gemaakte mix gelijk over de bodem verdeelt. Vervolgens laat u de taart een aantal uur in de koelkast staan om op te stijven.

Stap 5:
Nadat de monchoutaart goed opgesteven is kunt u deze gaan beleggen met het vlaaifruit en eventueel wat vers fruit.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe