Archieven

Nieuwe woonvorm voor senioren: Thuisplusflats

U kunt nog zelfstandig wonen, maar merkt dat u ook wel wat meer zorg en ondersteuning nodig heeft. Maar wat als een verpleeghuis echt nog niet nodig is?

Het gat tussen zelfstandig wonen en een verpleeghuis is te groot. De Gemeente Rotterdam en zorg- en welzijnorganisaties, waaronder Aafje, kijken naar nieuwe manieren van wonen voor ouderen, oftewel de Thuisplusflat.

Wat is een Thuisplusflat?
In een Thuisplusflat hebben bewoners een eigen huurwoning en wonen zij zelfstandig. In een flat is een kantoor van een zorgorganisatie met een vast team van zorgmedewerkers. De bewoners kunnen zo zorg en ondersteuning krijgen op het moment dat dit nodig is en terecht voor vragen bij een vertrouwd contactpersoon. Op deze manier wordt eenzaamheid en behoefte aan zorg sneller gezien. Het zorg- en welzijnsteam organiseert ook verschillende activiteiten rondom bewegen, gezondheid en ontmoeten.

Het doel is dat ouderen hun eigen plek kunnen behouden, waar ze kunnen leven zoals ze gewend zijn én een veilige en sociale omgeving om zich heen hebben.

Leyerwaard Grienderwaard
Op dinsdag 25 mei hebben vertegenwoordigers van Woonstad, Aafje en de vertegenwoordigers van de bewoners- en recreatiecommissie symbolisch de overeenkomst ondertekend waarbij alle partijen hun handtekening zetten onder de Thuisplusflat Aafje aan de Grienderwaard 202.

De Thuisplusflat biedt 500 senioren de kans langer thuis te wonen. Dit doordat er in de Thuisplusflat meer zorg- en recreatievoorzieningen aan huis zijn. Een vast team van Aafje biedt zorg in deze flat. In de Thuisplusflat Aafje wonen nu bewoners die zorg en ondersteuning ontvangen én bewoners die zelfstandig zijn.

Toekomstplannen
Uiteindelijk wil de gemeente zes Thuisplusflats openen in verschillende stadsdelen, namelijk Prinsenland, IJsselmonde, Hoogvliet, Beverwaard, Ommoord en Het Lage Land. Als het een succes is, wordt dit uitgebreid naar andere stadsdelen. Het doel is om in elk stadsdeel een Thuisplusflat te hebben.

Bron: Woonstad Rotterdam

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
 • A.vd Bosch
  13 juni 2021 op 20:00

  Wel interesse in de woning
  Graag meer informatie

 • A.vd Bosch
  13 juni 2021 op 20:02

  Zou graag meer informatie willen
  Over de indeling en de huurprijzen

  • Met hulp van Aafje
   17 juni 2021 op 11:23

   Beste heer van de Bosch,

   We hebben uw vraag doorgestuurd naar onze collega van de Thuisplusflat.

   Met vriendelijke groet,

   Namens het team van Met hulp van Aafje

 • R van de Kamp
  16 juni 2021 op 21:07

  Ik zoek een drie kamer flat, met lift of begane grond. De Grienderwaard heeft daarbij mijn meeste interesse i.v.m. openbaar vervoer en wandelen in het park. Het winkelcentrum is ook een pre. Ik zit in de doelgroep en heb binnen korte tijd woonruimte nodig.
  Graag word ik op de hoogte houden van de mogelijkheden.
  Met vriendelijke groet,
  R van de Kamp.

  • Met hulp van Aafje
   17 juni 2021 op 11:25

   Beste heer/mevrouw van de Kamp

   We hebben uw vraag doorgestuurd naar onze collega van de Thuisplusflat.

   Met vriendelijke groet,

   Namens het team van Met hulp van Aafje

Voeg een reactie toe