Archieven

November = Movember

Er wordt maar weinig gesproken over de gezondheidscrisis waarin onze vaders, partners, broers en vrienden in verkeren. Mannen overlijden op een te jonge leeftijd en daarom is Movember dit initiatief gestart om de stilte te doorbreken.

Movember is een liefdadigheidsinstelling die zich sinds 2003 inzet om de gezondheid van de man te veranderen. Ze richten zich op prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheidsproblemen en de preventie van zelfmoord. Ze pakken het allemaal aan. Sinds 2003 heeft Movember meer dan 1250 gezondheidsprojecten voor mannen over de hele wereld gefinancierd.

Het doel
Movember streeft ernaar om wereldwijd bij te dragen aan een gelukkiger, gezonder en langer leven voor mannen. Mentale gezondheidsproblemen komen bij mannen vaker voor dan bij vrouwen: driekwart van alle zelfmoorden wordt door mannen gepleegd.

Daarnaast is de impact van prostaat- en teelbalkanker op mannenlevens erg groot. Dit is wereldwijd de op één na meest voorkomende soort kanker onder mannen. Helaas wordt hier wereldwijd en regionaal nog te weinig aandacht besteedt. En daarom slaan Mo Bros en Mo sistas over de hele wereld Elke Movember (November) de handen ineen om essentiële fondsen te werven en de aandacht te vestigen op de verborgen gezondheidscrisis onder mannen.

Om de huidige ongelijkheid in gezondheidsuitkomsten tussen de geslachten te verkleinen worden mannen en vrouwen betrokken, maar ook bedrijven, sportclubs, maatschappelijke organisaties, overheden, beleidsmakers in de gezondheidszorg en zorgverleners.

Wilt u meer over dit initiatief weten? Klik dan hier.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe