Archieven

Online Alzheimer Café Barendrecht over ‘rouw en verlies bij dementie’

In november heeft alweer de laatste Alzheimer Café van 2021 plaatsgevonden. De bijeenkomsten worden normaal gesproken georganiseerd in Bibliotheek AanZet, maar dit keer was het een digitale bijeenkomst. Naar aanleiding van een korte film “Mevrouw van Dalen wacht” spreken twee psychologen over het onderwerp “rouw en verlies bij dementie”.

Waar gaat de film over?
De film toont het dilemma wat de jonge onbevangen Naomi ervaart als zij een taakstraf uitvoert in een verpleeghuis voor mensen met dementie. Zonder zich actief te mengen in de strijd tussen de dochters van mevrouw van Dalen, Vindt Naomi een manier om zich met mevrouw van Dalen te verbinden. Zowel Naomi als mevrouw van Dalen worstelen op hun eigen manier met het verleden. De één bewust, de ander in de duistere wereld van dementie. Naomi neemt de kijker mee langs persoonlijke drama van bewoners, de discutabele discussie over een zelfgekozen levenseinde bij dementie en de betekenis van geloof en keuzevrijheid waarbij de twee dochters beiden strijden vanuit hun eigen geloofsovertuiging. Waar voor de ene collega “Het is wat het is” een prima overlevingsstrategie lijkt, zoekt Naomi haar eigen weg en norm.

Bekijk hier de nabespreking.

De eerstvolgende Alzheimer Café
Op 19 januari 2022 vindt de eerstvolgende Alzheimer Café plaats in Bibliotheek T Plein, Middeldijkersplein 248, 2993 DL in Barendrecht. Het onderwerp wat centraal staat is “Onbegrepen gedrag”.

Heeft u vragen naar aanleiding van het interview? Neem dan contact op met Marlies Burger via m.burger@kijkopwelzijn.nl of bel naar 06 1712 3209.

Bron: Aafje

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe