Archieven

Online Alzheimer Café Barendrecht over “wilsbekwaamheid, levenstestament en volmacht”

Vanaf 22 april kunt u het Alzheimer café online bekijken. Het Alzheimer café Barendrecht is opgenomen in Bibliotheek AanZet, waar normaal de bijeenkomsten plaatsvinden. Gastvrouw en dementiecoach Klazina van den Herik gaat in gesprek met Martin Tempelaar. Martin Tempelaar is werkzaam bij Notariskantoor Groenveld en van Houdt en gaat het hebben over wilsbekwaamheid, levenstestament en volmacht. De online bijeenkomst kunt u hier bekijken.

Wanneer iemand de gevolgen van een beslissing niet meer kan begrijpen, wordt er gesproken over wilsonbekwaam. Een naaste mag bij wilsonbekwaamheid geen belangrijke beslissingen maken tenzij dit goed wordt vastgelegd. Daarom is het van belang om uw zaken zo goed en vroeg mogelijk bij de notaris te regelen. Er kan tevens ook een levenstestament en een volmacht vastgelegd worden. Bij een levenstestament worden al uw wensen vastgelegd voor wanneer u niet meer in staat bent bepaalde handelingen te verrichten of beslissingen te maken. Het is een persoonlijk en herroepbaar document. In deze video wordt uitgelegd waarom dit zo belangrijk is en hoe u dit het beste kunt regelen.

Heeft u na het zien van het interview nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met Marlies Burger via m.burger@kopwelzijn.nl of bel naar 06 171 232 09.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe