Archieven

Op een veilige manier entreetickets online kopen

Het leven van nu is steeds meer gedigitaliseerd.

Voor ouderen is het soms lastig om mee te gaan met deze veranderingen. Het sturen van een kaartje, het maken van een foto, het kopen van kleding, bellen terwijl je elkaar kan zien; het gebeurt tegenwoordig allemaal via de digitale weg. Maar ook het kopen van een treinticket, een entreekaartje voor een theatervoorstelling, museum of dierentuin gaat online. In dit blog bespreken we waar u op moet letten als u een ticket online koopt. Hebt u toch liever persoonlijk wat hulp bij het gebruiken van het internet? Onze computerhulp Ben en Anja Ronkers kunnen u hiermee helpen vanaf € 25,- per uur.

 

Betrouwbaarheid

Vrijwel alle theaters, bioscopen, dierentuinen of musea hebben een website waarop zij hun toegangstickets online verkopen. Alleen heel lokale theaters bieden niet altijd deze

online mogelijkheid. Via de website van het theater of bioscoop zelf kunt u gerust een ticket bestellen. Twijfelt u aan de betrouwbaarheid van de website, dan kunt u altijd even bellen om na te vragen of dit wel klopt. Voor grotere producties zoals een musical of concert bestaan er verzamelwebsites waar u tickets kan bestellen. Voorbeelden van zulke websites zijn Eventim.nl of Stage Entertainment maar ook Ticketmaster.

Tweedehands tickets

Soms worden er ook wel eens tickets aangeboden op websites als Marktplaats, waar verkopers zelf hun kaartjes op aanbieden. Omdat er geen garantie bestaat dat de tickets origineel zijn of nog geldig zijn wanneer u van een particulier koopt, raden we deze vorm van tickets kopen af. Ticketswap is dan wel weer een betrouwbare website voor het kopen van tweedehands tickets, aangezien hier een organisatie tussen zit.

Tickets in de aanbieding via het internet

Websites als Vakantieveilingen.nl, Groupon, SocialDeal en Voordeeluitjes bieden tickets aan waarbij bezoekers tegen elkaar op moeten bieden. Deze tickets zijn gebonden aan bepaalde voorwaarden zoals een geldigheidsduur of zijn alleen geldig op bepaalde momenten. Daarbij loop je het risico dat je niet voordeliger uit bent door bijvoorbeeld servicekosten die erbij komen.

Account

Om tickets via een website te kopen heeft u vrijwel altijd een account nodig. Een account bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Gebruik voor ieder account een ander wachtwoord om te voorkomen dat ongewenste personen bij uw gegevens kunnen komen.

Betaling en ontvangen

De betaling gebeurt ook online. Vaak kunt u uit meerdere betaalopties kiezen, zoals iDEAL, betaling met een Creditcard of Paypal betaling. Betalen via deze mogelijkheden is betrouwbaar en makkelijk. Een acceptgiro komt vrijwel nooit meer voor. Na betaling ontvangt u de kaartjes via de e-mail of kunt u ze downloaden in uw account van de desbetreffende organisatie. Bij het theater of ingang kunt u uw uitgeprinte kaartje laten zien. Vaak kunt u het ticket ook op uw telefoon of tablet laten zien.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe