Archieven

Ouderenbond ANBO heropent coronalijn

Ouderenbond ANBO heropent coronalijn 

Op maandag 28 september heeft de ANBO de speciale telefoonlijn met vragen over het coronavirus heropend. De landelijke ouderenbond merkt dat de toename van het aantal coronabesmettingen tot nieuwe vragen leidt. Dus heeft u vragen over het coronavirus of heeft u behoefte aan een praatje? Dan kunt u op werkdagen bellen op: 0348 466 666

Half maart opende de ANBO een coronalijn voor ouderen. Deze lijn werd tijdens de eerste lockdown honderden keren per dag gebeld. De vrijwilligers ontvingen meer dan zevenduizend telefoontjes. In juni was er een daling in het aantal gesprekken en werd de lijn gesloten.

Een woordvoerder van de ANBO geeft aan dat ze merken dat de vragen weer toegenomen zijn. Er is vooral veel onduidelijkheid over de regionale maatregelen, waardoor mensen niet goed weten waar ze aan toe zijn en wat ze nog veilig kunnen doen.

Er wordt niet alleen gebeld voor vragen, maar ook vanwege de eenzaamheid waarvoor mensen vrezen als er een nieuwe gedeeltelijke lockdown komt. Mensen vrezen dat zij de komende maanden hun familie of kleinkinderen weer niet kunnen zien, nu de besmettingen weer snel toenemen.

 

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe