Archieven

Palliatieve zorg Rotterdam e.o

Het roept veel emoties en vragen op als u hoort dat u of uw naaste niet meer beter wordt. De palliatief verpleegkundige komt bij u thuis om een gesprek aan te gaan en vragen te beantwoorden.

U kunt bij een palliatief verpleegkundige terecht voor hulp bij medicijngebruik, mogelijkheden van zorg bij u thuis, begeleiding bij uw behandeling en nog meer.

Kosten en indicatie
U heeft een indicatie nodig van de Aafje (wijk)verpleegkundige zodat de palliatieve zorg vanuit de Zorgverzekeringswet wordt betaald. Dit betekent dat uw zorgverzekeraar de zorg vergoedt vanuit de basisverzekering. Deze zorg heeft geen invloed op het ‘eigen risico’.

Voor u als mantelzorger
Heeft u als mantelzorger even tijd nodig voor uzelf? Dan kan een vrijwilliger langskomen om bij uw naaste te zijn. U kunt voor meer informatie over palliatieve zorg in Rotterdam kijken op www.vtz-rotterdam.nl. Voor palliatieve zorg in de BAR-gemeenten of Drechtsteden kunt u een kijkje nemen op www.hetspectrum.nl.

Gesprek aanvragen
U kunt hier een afspraak maken of contact opnemen met de Aafje klantenservice via 088 8 233 233. De palliatief verpleegkundige komt gratis bij u langs om de aanvraag in orde te maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe