Archieven

Probeer deze oliebollen-variaties eens

Als er iets niet mag ontbreken op oudejaarsavond dan zijn het natuurlijk oliebollen! Wij delen een paar oliebol-variaties voor als u een beetje bent uitgekeken op de klassieke variant. Van Appel-kaneel tot en met banaan-oliebollen. Met een kleine aanpassing kunt u genieten van een verassende oudejaarssnack.

Klassiek oliebollenrecept
Voor het klassieke recept heeft u bloem, een snuf zout, eieren, roomboter, gedroogde gist, melk, basterdsuiker en poedersuiker nodig. Om het wat makkelijker te maken kunt u ook in de meeste supermarkten kant-en-klare oliebollenmix kopen. U moet hier alleen water en eventueel krenten aan toevoegen. Heeft u dit recept onder de knie? Dan kunt u aan de slag met de oliebollen-variaties.

Chocolade-oliebollen
Voeg cacaopoeder toe aan het beslag. Hierdoor krijgt het beslag een lekkere chocoladesmaak. En als extra kunt u er ook fijngehakte noten en chocoladestukjes aan het beslag toevoegen.

Notenbollen
Voor een knapperige versie kunt u extra noten toevoegen. Denk hierbij aan fijngehakte walnoten, hazelnoten en amandelen. Maar andere noten kunnen natuurlijk ook!

Sinaasappel-oliebollen
Laat de krenten en rozijnen in gekookt sinaasappelsap wellen in plaats van water en meng ze dan door het beslag. Voeg vervolgens nog wat sinaasappelmarmelade voor een extra smaak.

Appel-kaneel-oliebollen
Als u niet kunt kiezen tussen een oliebol of een appelbeignet voegt u gewoon een appel en wat kaneel door het beslag. Voor een banaan-oliebol vervangt u de appel voor een banaan.

Oliebollencake
U kunt van het beslag ook een oliebollencake maken. Deze zal ongeveer dezelfde structuur hebben als die van een normale oliebol, maar toch net een beetje anders. Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet het beslag in een cakevorm en doe de cake voor 20 minuten in de oven.

Chocola gedipte oliebollen
Bak de oliebollen, laat ze afkoelen en dip het in gesmolten chocola. Hierdoor krijgen ze een knapperige buitenkant. U kunt ze eventueel ook nog bestrooien met nootjes of snoepjes als de chocola nog warm is. Gaat u een van deze variaties proberen of gaat u liever voor de klassieke oliebol?

Recept: Margriet

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe