Archieven

Redenen waarom lezen goed is voor u

Redenen waarom lezen goed is voor u 

Het herfstachtige weer is op komst en niks is dan zo lekker als op de bank kruipen met een goed boek. Een boek lezen is niet alleen ontspannend, maar het is ook nog eens goed voor uw gezondheid. Wij zetten de belangrijke voordelen van lezen voor u op een rij!

1. Het vermindert stress
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat lezen een van de beste remedies tegen stress is. Lezen zou beter werken dan andere methoden, zoals wandelen of muziek luisteren. Doordat u tijdens het lezen zich focust op het boek en opgaat in een verhaal, nemen de spanningen in de spieren van het hart af. Door zes minuten per dag te lezen daalt het stressniveau al met 68 procent.

2. Het zorgt voor betere concentratie
Tijdens het lezen van een boek bent u volledig gefocust op het verhaal en op niets anders. Lezen is te vergelijken met fitness, maar dan voor uw geest. Het vraagt veel meer van uw brein dan tv kijken of radio luisteren.

3. Het houdt uw brein jong
Hoe ouder u wordt, hoe moeilijker het wordt om bepaalde dingen te onthouden. Door regelmatig een boek te lezen, wordt het verouderingsproces vertraagd.

4. Het verbetert de nachtrust
Als slechte slaper kunt u elektronica zoals de televisie, tablets en smartphones maar beter wegleggen voor het slapen gaan. Het blauwe licht van deze apparaten zorgt ervoor dat u minder snel in slaap valt. Leg het boek ongeveer 15 minuten voordat u wilt slapen weg, zodat uw hoofd rust krijgt en alles kan verwerken.

5. Het vergroot het empathisch vermogen
Door het lezen van fictie wordt uw vermogen om zich te verplaatsen in een ander vergroot. U krijgt hierdoor meer begrip voor de gedachten, verlangens en overtuigingen van een ander. Zelfs als die niet overeenkomen met uw eigen gedachten.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe