Archieven

Samen voorbereiden op ouder worden

Hoe bereid u zich voor op ouder worden? Wat komt daar allemaal bij kijken? De een denkt hier al een langere tijd over en de ander is daar minder mee bezig. Het Netwerk Vitaler Oud wil bewustwording creëren over hoe belangrijk het is om voorbereid te zijn op ouder worden. Heeft uw huis aanpassingen nodig? Welke organisaties kunnen u helpen? Hoe zorgt u voor voldoende beweging? En nog veel meer belangrijke vragen zijn aan de orde.

Vanuit het Netwerk Vitaler Oud stimuleert KBO-PCOB met verschillende lokale sociaal-maatschappelijke organisaties het gesprek hierover met senioren en andere belangstellenden. Nadenken over de fase ouder worden is net zo belangrijk als een schoolkeuze voor kinderen of een huis aanpassen voor kinderen. Maar daar zijn veel mensen zich nog niet bewust van. Een goede voorbereiding biedt zo veel kansen en mogelijkheden.

In dialoog
Het voeren van een dialoog staat centraal in de bijeenkomsten van Netwerk Vitaler Oud. De gesprekken worden gevoerd aan de hand van een dialoogmethode. Alle deelnemers delen vanuit gelijkwaardigheid en nieuwsgierigheid hun ervaringen, wensen en behoeften met als resultaat mooie en diepgaande gesprekken. Hier ziet u een voorbeeld van een bijeenkomst in Amersfoort, waarbij verschillende professionals en senioren aan de slag zijn gegaan met dit belangrijke onderwerp. Het samenbrengen van senioren, gemeenten en andere organisaties op het gebied van wonen, zorg en welzijn is een start om bewustwording te creëren over ouder worden. De aanpak binnen Netwerk Vitaler oud is een methode die in elke plaats binnen Nederland toegepast kan worden. In de brochure kunt u meer lezen over de aanpak en het organiseren van een bijeenkomst.

Bron: KBO-PCOB

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe