Archieven

Schrijfmaatje tegen eenzaamheid

We willen allemaal weer terug naar het leven zoals het was voor de corona uitbraak. Zowel jong als oud moet deze tijden veel opgeven. Zeker nu de avondklok is ingegaan én we het advies hebben gekregen maar één persoon per dag thuis te ontvangen kunt u zich erg eenzaam gaan voelen. Het Nationaal Ouderenfonds biedt steun in deze moeilijke tijd!

Nu u minder mensen thuis mag ontvangen is het voor u wellicht fijn om wat meer post te krijgen. Een leuke kaart of een mooie brief geven u het gevoel dat er iemand aan u denkt. Via het Nationaal Ouderenfonds kunt u zich inschrijven voor een schrijfmaatje. Samen kunnen jullie mooie verhalen uitwisselen, schrijven over gedeelde interesses, maar ook problemen én oplossingen met elkaar delen.

De juiste match
Nadat u zich heeft ingeschreven voor het project Schrijfmaatje, gaat het Nationaal Ouderenfonds voor u aan de slag. U wordt gekoppeld aan een vrijwilliger die het beste bij u past. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar dezelfde interesses en hobby’s.

Wilt u ook een Schrijfmaatje?
Via de website van het Nationaal Ouderenfonds kunt u zich via de rode knop aanmelden. Uw aanmelding voor een schrijfmaatje komt in een wensenoverzicht op de website te staan. Vrijwilligers kunnen uw verzoek zien en hierop reageren. Het Ouderenfonds maakt de match tussen u en de vrijwilliger en het versturen van kaarten en brieven kan beginnen.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe