Archieven

SOL: ondersteuning thuiswonende ouderen

SOL: ondersteuning thuiswonende ouderen

Ouderen vragen het liefst niet om hulp en dat weet SOL maar al te goed. Al sinds 1969 werken zij voor ouderen en in 2013 hebben zij Lang leve(n) thuis opgezet. Dankzij dit initiatief kunnen ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen.

De Ouderen Maatschappelijk Werkers van SOL zijn sinds 2015 vertegenwoordigd in alle Rotterdamse wijkteams. Ze zijn gespecialiseerd op het gebied van ouderenkennis, begeleiding van kwetsbare ouderen, bestrijding en preventie van sociaal isolement en preventie overbelasting mantelzorg.

Wat kunnen zij voor u betekenen?
Wordt uw leven negatief beïnvloed als gevolg van een aandoening of een probleem op lichamelijk, geestelijk en/of sociaal gebied? Dan kunnen zij u ondersteunen en helpen.

De expertise van SOL ligt bij de netwerken van ouderen en ouderdom gerelateerde problematiek. Hierbij kunt u denken aan het omgaan met een beperking, ziekte, verlies of rouwverwerking, maar ook financiële ondersteuning of afname van sociale contacten.

Hoe kunt u ze bereiken?
Via het wijkteam kunt u de Ouderen Maatschappelijk Werkers van SOL bereiken. Zij nemen vervolgens contact met u op voor een huisbezoek. Tijdens het huisbezoek wordt besproken hoe zij u kunnen helpen en uiteindelijk komen ze met een oplossing ‘op maat’.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan hier een kijkje.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe