Archieven

Stichting Thuisgekookt: Kook Voor Je Buur

Op vrijdag 24 september gaat de 10-daagse Kook Voor je Buur van start! Dit is het ideale moment om te genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én om uw buren beter te leren kennen.

Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor hulp bij de warme maaltijd en gezellig sociaal contact. In aanloop naar Burendag en de Week tegen Eenzaamheid, wil Stichting Thuisgekookt tien dagen lang extra aandacht besteden aan de maatschappelijke effecten van het delen van een maaltijd. Momenteel zijn er maar liefst 17.000 thuiskoks aangesloten bij de stichting.

Wilt u koken voor een ander?
Om een ander gelukkig te maken met een maaltijd hoeft u geen topkok te zijn! Bij Thuisgekookt is er plaats voor alle keukens: van een lekkere stamppot met een bal gehakt of een goedgevulde nasi tot aan uw favoriete pastagerecht. U maakt uw buur blij door een portie extra te maken van wat u toch al gekookt heeft: zo simpel is het om een ander te helpen! Heeft u interesse? Dan kunt u zich via deze link opgeven als thuiskok. Al uw vragen worden beantwoord voordat u daadwerkelijk aan de slag gaat. Wilt u liever een maaltijd bestellen? Dat kan natuurlijk ook!

In deze tijd is het extra belangrijk om naar elkaar om te kijken. Thuisgekookt probeert terug te gaan naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar! Door middel van zorgvuldige en persoonlijke matchmaking en een intensieve samenwerking met hulpverlening dragen ze bij aan maatschappelijke effecten zoals langer zelfstandig thuis wonen.

Kijk voor meer informatie op www.thuisgekookt.nl.

Bron: Stichting Thuisgekookt

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe