Archieven

Subacute Zorgstraat voor kwetsbare ouderen in het Maasstad Ziekenhuis

Kwetsbare oudere patiënten die in een crisissituatie dreigen te komen, kunnen vanaf nu terecht bij de Subacute Zorgstraat in het Maasstad Ziekenhuis. Deze samenwerking tussen Aafje, PIT 010 en de Geriatrie poli van het Maasstad Ziekenhuis heeft als doel kwetsbare ouderen langer in de thuissituatie te laten wonen. Door deze samenwerking kan een bezoek aan de Spoedeisende Hulp en opname in het ziekenhuis of het verpleeghuis zo lang mogelijk worden uitgesteld.

Hoe komt u terecht bij de Subacute Zorgstraat?
De verwijzing naar de Subacute Zorgstraat gaat via de huisarts. Uw huisarts neemt contact op met de Aafje verwijslijn en in overleg met de artsen van Aafje wordt besloten of u naar de Subacute Zorgstraat kan komen.

Nadat u bij de Subacute Zorgstraat bent geweest krijgt u een geriatrische beoordeling door een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde van Aafje, een geriater, een geriatrie verpleegkundige, een medisch maatschappelijk werker van het Maasstad Ziekenhuis en een sociaal werker van PIT 010. Op basis van uw wensen en behoeften én de medische uitkomsten wordt er een behandelplan opgesteld door het team.

Ouderen langer thuis
Het is een goede ontwikkeling dat de zorgprofessionals in de ouderenzorg kunnen samenwerken om de kwetsbare ouderen langer thuis te laten wonen. Vroegtijdig ingrijpen bij verslechtering kan ervoor zorgen dat u langer in staat bent om zelfstandig te wonen.

Locatie en openingstijden Subacute Zorgstraat
De Subacute Zorgstraat bevindt zich in de Geriatrie poli van het Maasstad Ziekenhuis. Deze polikliniek is gevestigd op de Zorgboulevard. Patiënten worden op maandag- en donderdagochtend gezien.

Bron: Aafje

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe