Archieven

Thuis zelf herstellen bij een relatief simpel en stabiel letsel

Patiënten die met relatief simpele en stabiele letsels op de Spoedeisende Hulp van het Maasstad Ziekenhuis belanden, komen normaal gesproken standaard na een week terug op de polikliniek Chirurgie of de Gipskamer. Vanaf nu is dit niet meer nodig voor veel van deze patiënten.

Patiënten worden voorzien van goede informatie, zodat zij thuis zelf aan hun herstel kunnen werken. Dankzij de applicatie Virtual Fracture Care kunnen patiënten thuis herstellen. Het is een gratis applicatie die samengesteld is door specialisten. Momenteel maken er tien ziekenhuizen in Nederland gebruik van de app, waarvan het Maasstad Ziekenhuis de eerste is in de regio Rotterdam.

In de app zijn folders en filmpjes toegevoegd over hoe een patiënt bijvoorbeeld een drukverband aanlegt en welke oefeningen van belang zijn.

Voor wie is het?
Alleen patiënten met relatief simpele en stabiele letsels komen in aanmerking voor directe ontslag en het gebruik van de app. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met een kleine breuk in de elleboog of kinderen met een sleutelbeenbreuk. Ook moeten patiënten het zien zitten om in de app te werken. Als dit niet het geval is, kunnen zij gewoon weer terug naar de polikliniek.

De Juiste Zorg op de Juiste Plek
Maasstad Ziekenhuis wil dat patiënten de juiste zorg op de juiste plek kunnen krijgen. Het thuis herstellen met behulp van goede informatievoorziening is hier onderdeel van, omdat sommige zorg ook thuis plaats kan vinden. Dat is prettiger voor de patiënt en maakt ruimte vrij in het ziekenhuis voor mensen die wel alleen daar geholpen moeten worden.

Bron: Maasstad Ziekenhuis

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe