Archieven

Tijdens de feestdagen omgaan met rouw

De feestdagen zijn in aantocht en het gemist van een overleden dierbare is vaak extra groot. PlusOnline geeft drie tips om u tijdens deze dagen te helpen bij het rouwproces.

Iedereen rouwt op zijn eigen manier en er is dan ook niet één tip die past bij iedereen. De een heeft behoefte aan een luisterend oor, terwijl een ander liever luistert naar de gesprekken van anderen aan tafel.

Bijzonder moment
Plan tijdens de feestdagen een moment in samen met je naasten om de overleden dierbaren te herdenken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de begraafplaats of de plek waar de as is uitgestrooid. U kunt bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan een plek waar u graag samen kwam. Het hoeft niet groots te zijn. Als diegene die u mist toch een beetje aanwezig is op die manier.

Zorg voor rust
Probeer niet al uw dagen vol te plannen en zorg voor rust. Rouwen kost heel veel energie. Het is belangrijk om uw emoties tijdens die rustmomenten ruimte te geven. Wees bijvoorbeeld alleen aanwezig bij het diner en neem de rest van de avond tijd voor uzelf. Uw grenzen zijn extra kwetsbaar, bewaak ze dus goed.

Bestellen of uitbesteden
Heeft u geen zin om inkopen te doen voor het kerstdiner? Tegenwoordig is het mogelijk om bijna alles online te bestellen! Zowel de boodschappen als kerstviering. En wellicht heeft u naasten die u een handje willen helpen bij de (kerst)inkopen.

Bron: PlusOnline

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe