Archieven

Tips voor een aangename dag binnenshuis

Maak het leven binnen zo aangenaam mogelijk.

In deze coronacrisis wordt geadviseerd om zo veel mogelijk binnen te blijven om de risico’s zo klein mogelijk houden. Dat houdt in geen bezoek, geen uitstapjes maken en geen blokje om meer naar het winkelcentrum. Hoe komt u zo aangenaam mogelijk de dag door? Met hulp van Aafje geeft u samen me Het Nationaal Ouderenfonds zeven tips om het dagelijks leven binnen zo prettig mogelijk te maken.

 

1. Gebruik Whatsapp
Misschien kent u wel het programma Whatsapp op uw telefoon. Met Whatsapp kunt u elkaar getypte berichten sturen. Wist u ook dat u via Whatsapp kunt bellen via de WiFi. Zo bespaart u uw belminuten. U kunt ook beeldbellen via Whatsapp, dit is eigenlijk nog leuker omdat u uw kinderen en kleinkinderen toch kunt blijven zien! Is Whatsapp helemaal nieuw voor u? Op deze pagina vindt u meer uitleg over het gebruik ervan. 

2. Pak de telefoon
Een klein praatje vindt iedereen fijn in deze onzekere tijd. Pak daarom de telefoon en bel iemand op om te vragen hoe het gaat. Heeft u zelf behoefte aan telefonisch contact of hulp? Bij veel gemeentes kunt u terecht voor hulp. Wij hebben een aantal initiatieven voor u op een rijtje gezet. U kunt daarnaast altijd het Ouderenfonds bellen op 088 344 2000, zij staan altijd paraat om met u mee te denken.

3. Geniet van de lente
De natuur trekt zich weinig aan van alle problemen en zorgen rondom de corona uitbraak. De bloemen komen uit, lammetjes worden geboren en het zonnetje laat zich steeds meer zien. Helaas kunnen we de natuur niet met eigen ogen bewonderen, maar op de website beleef de lente kunt u zien hoe de natuur tot bloei komt in de vorm van filmpjes en via de webcam.

4. Kom en blijf in beweging
Ondanks dat u zo veel mogelijk binnen moet blijven, kunt u wel u dagelijkse beweging krijgen. Doe bijvoorbeeld echte ochtend mee met de oefeningen van Nederland in Beweging. Wij hebben ook een aantal oefeningen voor u op een rijtje gezet die u gewoon binnen kunt doen. Deze oefeningen vindt u hier.

5. Lees een boek
Zoek een lekker plekje in uw lievelingsstoel en pak een mooi boek erbij. Is dit lastig voor u omdat uw ogen achteruit gegaan zijn, heeft u wel eens gehoord van een luisterboek? Met de app Luisterbieb kunt u gratis een aantal luisterboeken downloaden. Speciaal in deze corona tijd is een extra collectie toegevoegd.

6. Pak uw oude hobby’s op 
Hield u veel van breien, puzzelen, fotografie of misschien bouwde u wel modeltreinen. Het is nu een goede tijd om dit soort hobby’s weer op te pakken.

7. Wordt wijzer op het internet
Welkom Online heeft voor iedereen die daar behoefte aan heeft een gratis online lesprogramma gemaakt dat inspeelt op de behoeftes en wensen van de deelnemer. Wilt u begeleiding hebben bij de lessen. Dat kan via het Nationaal Ouderenfonds, bel 088 344 2000

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe