Archieven

Vaccinatiebewijzen nu ook beschikbaar in CoronaCheck-app

Vanaf 24 juni 2021 zijn, naast testbewijzen, ook vaccinatiebewijzen beschikbaar in de CoronaCheck-app. Daarmee kunt u na volledige vaccinatie, net als een negatieve test, toegang krijgen tot evenementen en andere plekken waar coronatoegangsbewijzen worden gevraagd. Vanaf 1 juli kan het vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app ook gebruikt worden als Digitaal Corona Certificaat om mee te reizen binnen de EU.

Waar kunt u de app vinden?
U kunt de app downloaden in de App Store (voor Apple apparaten) of in Google Play Store (voor Android apparaten).

Hoe komt u aan het vaccinatiebewijs?
Bent u volledig gevaccineerd? Log dan in de CoronaCheck app met uw DigiD. De app haalt vervolgens al uw gegevens op en maakt een QR-code aan. De QR-code laat u scannen aan de deur van de plek waar u naar binnen wilt of bij de grenscontrole als u op vakantie gaat. Neem ook altijd uw identiteitsbewijs mee.

Staat er persoonlijke informatie in de QR-code?
Ja, er staat persoonlijke informatie. Maar het gaat hier voornamelijk om de eerste letter van uw voornaam en achternaam en uw geboortedag- en maand. Deze informatie is nodig om uw identiteit te kunnen controleren.

Wat als u geen mobiele telefoon heeft?
Het is geen probleem als u niet in het bezit bent van een mobiele telefoon. Ga naar www.coronacheck.nl/print en log in met uw DigiD. Vervolgens kunt u het vaccinatiebewijs als een pdf-document uitprinten en meenemen op vakantie of naar uw evenement. Er zijn ook plannen om uw vaccinatiebewijs na een telefoontje thuis te sturen.

Het gele vaccinatieboekje
Dit boekje is voor vakanties in verre landen nodig om te laten zien dat u bent ingeënt voor tropische ziektes. Voor corona geldt dit niet als vaccinatiebewijs, maar u kunt het boekje wel laten afstempelen nadat u volledig gevaccineerd bent. Er zullen namelijk een aantal Europese landen zijn die het aan de grens accepteren. De landen hieronder vallen zijn Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk en IJsland. Voor actuele reisadviezen en welke voorwaarden in ieder land gelden kunt u kijken op www.nederlandwereldwijd.nl.

Bron: Rijksoverheid, PlusOnline

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe