Archieven

Het vaccineren is begonnen. Wanneer bent u aan de beurt?

Op woensdag 6 januari jl. is in Nederland het inenten tegen corona gestart. Hopelijk kunnen we dankzij het vaccin het virus met elkaar onder controle krijgen.

Het merendeel van de medewerkers in de zorgsector hebben de uitnodiging voor vaccinatie inmiddels ontvangen. Na de eerste vaccinatieronde van het zorgpersoneel, zoals medewerkers in verpleeghuizen, ziekenhuispersoneel en huisartsen, volgen de groepen die onder langdurige zorg vallen.
Dit zijn:
– Medewerkers in de gehandicaptenzorg;
– Medewerkers in de wijkverpleging;
– Bewoners van verpleeghuizen en bewoners met een verstandelijke beperking in een instelling;
– Thuiswonenden in de leeftijdscategorie 60 – 75 jaar;
– Thuiswonenden in de leeftijdscategorie van 75 jaar en ouder.
Wanneer u in aanmerking komt voor de vaccinatie krijgt u hier een uitnodiging voor.

De vaccinatie in de eerste inentingsronde wordt gezet in ca. 30 centrale priklocaties via de GGD. Half januari wordt gekeken hoe bewoners van verzorgingshuizen en instellingen ook zo snel mogelijk gevaccineerd kunnen worden zonder daarvoor naar een priklocatie te hoeven.

Verwachting
De verwachting is dat de eerste inentingsronde geen groot effect heeft op de verspreiding van het coronavirus aangezien de kwetsbare ouderen geen grote verspreiders van het virus zijn. Wel wordt verwacht dat deze eerste vaccinatieronde effect heeft op het sterftecijfer door Covid-19. Daarbij zal ook het aantal ziekenhuisopnames op corona afdelingen verminderen.  

Het doel is om voor oktober 2021 iedereen die dit wilt gevaccineerd te hebben.

Bron: Rijksoverheid

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe