Archieven

Veilig en gemakkelijk pinnen. Wij geven u tips hoe u dit het beste kunt doen.

Het is verstandig om altijd wat contant geld in huis te hebben. Geld kunt u altijd opnemen bij een geldautomaat. We snappen goed dat u het lastig of zelfs een beetje eng vindt om een groot bedrag op te nemen bij een pinautomaat. Er zijn een aantal hulpmiddelen op de markt die het pinnen voor u iets makkelijker maken. Daarnaast geven we u een aantal tips om veilig geld op te nemen.

Hulpmiddelen
Een pinpas is soms lastig te pakken uit het pinapparaat. En helemaal als u bijvoorbeeld reuma heeft maakt een pinautomaat het u niet makkelijk. Bij uw bank kunt u een gratis hulpmiddel vragen waardoor u meer grip heeft op uw pasje. Met de zogenoemde paspakker kunt u uw pasje makkelijker uit de automaat trekken.

Vindt u het spannend om geld op te nemen bij een geldautomaat omdat u dit voor de eerste keer gaat doen of u voelt de druk als achter u een rij vormt. Thuis kunt u op deze website op uw computer, tablet of smartphone een video bekijken over het opnemen van geld via een Geldmaat. Hier kunt ook een handleiding downloaden zodat u deze rustig door kan nemen en eventueel meeneemt als u geld opneemt bij een Geldmaat.

Wanneer u slechtziend bent kunt u kiezen om uw geld op te nemen bij een Geldmaat met spraakondersteuning. Hiervoor dient u een koptelefoon in de geldautomaat te steken. Met uw koptelefoon beluistert u de instructies om geld te pinnen.

Veilig pinnen
In sommige winkels als een Primera, Bruna en The Readshop kunt u ook geld opnemen. Misschien geeft u dit een veiliger gevoel dan geld opnemen bij een pinapparaat op straat. Een medewerker in de winkel zal altijd bereid zijn u te helpen. Het is daarnaast altijd verstandig om een persoon mee te nemen tijdens het pinnen die u volledig vertrouwd. Een zoon, dochter of een buurvrouw kan met u meekijken en u helpen. Daarbij geeft het u waarschijnlijk ook een veilig gevoel om iemand bij u te hebben die oplet.

Contactloos betalen
Tegenwoordig kunt u vrijwel overal betalen met uw pinpas. U hoeft daarom geen contant geld op zak te hebben, of in ieder geval niet veel. Wist u dat u zelfs kunt betalen met uw pinpas via uw smartphone. Als u dit wilt gaan gebruiken dient u dit wel vooraf in te stellen. Dit heeft contactloos betalen en hoe dit precies werkt lees u hier.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe