Archieven

Veilig Verkeer Nederland en Ergotherapie Nederland lanceren scootmobieltraining

Op de Nederlandse wegen neemt het aantal scootmobielen steeds meer toe. Dit komt mede door de toenemende vergrijzing in Nederland. Helaas stijgt het aantal ongevallen waarbij een scootmobiel betrokken is daarmee ook. 5,5% van het totaal aantal dodelijke verkeesslachtoffers bestaat uit bestuurders van een scootmobiel. Veilig Verkeer Nederland en Ergotherapie Nederland hebben samen de krachten gebundeld en een cursus scootmobiel rijden opgezet.

Zelfstandigheid en onafhankelijkheid
De scootmobieltraining heeft als doel om de bestuurders veilig aan het verkeer deel te laten nemen en zo de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van senioren in Nederland te bevorderen. De training is te volgen bij een ergotherapeut of bij Veilig verkeer Nederland voor iedere (potentiële) scootmobielbestuurder. Een scootmobiel is een echte uitkomst om mobiel te blijven voor iedereen waarbij het lopen of fietsen niet meer makkelijk gaat.

Volledig op maat
De scootmobiel cursus wordt op maat aangeboden en volledig op de deelnemer ingericht. Voorafgaand aan de training worden de mogelijkheden, de omgeving en de behoefte van de deelnemer persoonlijk doorgenomen. Tijdens de training worden diverse oefeningen behandeld op de persoonlijke omstandigheden van de bestuurder.

Word een buddie
In de nieuwe vorm van cursussen wordt er gewerkt met vrijwilligers die de bestuurders een op een begeleiden. Veilig Verkeer Nederland is altijd op zoek naar deze buddies. Wilt u graag aan de slag als buddie dan kunt u zich aanmelden via de regionale steunpunten.

Bron: Beteroud.nl

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe