Archieven

Verbeter uw humeur met deze voedingsmiddelen

Verbeter uw humeur met deze voedingsmiddelen

De voeding die u binnenkrijgt bepaalt niet alleen hoe u eruitziet, maar beïnvloedt ook uw gedachten, emoties en acties. Er zijn zelfs voedingsmiddelen die het humeur kunnen verbeteren. Bepaalde voeding kan het zenuwstelsel uit balans brengen wat uiteindelijk kan leiden tot een slecht humeur, vermoeidheid, angst en depressie. Dus zit u niet lekker in uw vel? Probeer dan de volgende voedingsmiddelen om uw humeur te verbeteren!

1. Pure chocolade of cacao
Cacao bevat theobromine, een stof die het gevoel van geluk stimuleert. Het iedere dag eten van een klein stukje pure chocolade brengt een aantal voordelen met zich mee. Denk hierbij aan het ontspannen van het zenuwstelsel, angst en depressies verminderen en het verhoogt uw geluksniveau. Het is wel belangrijk om een chocolade te kiezen met een hoog cacaogehalte. Idealiter boven de 65%.

2. Walnoten
Walnoten zitten vol omega 3-vetzuren. Onvoldoende omega 3-vetzuren binnenkrijgen kan leiden tot depressieve gevoelens. Dit komt onder andere doordat deze stoffen een belangrijke rol spelen bij het functioneren van de hersenen. Om uw stemming stabiel te houden wordt er aangeraden om vijf walnoten per dag te eten. U kunt ze natuurlijk ook door yoghurt, smoothie of bij uw nagerecht doen.

3. Bananen
Begin uw dag met een banaan en u komt de dag weer vrolijk door. Bananen hebben een hoog gehalte aan vitamine B6. Hierdoor blijft uw bloedsuikerspiegel op pijl en dit heeft weer een positief effect op uw humeur. Naast vitamine B6 bevatten bananen ook kalium, foliumzuur en vitamine C.

4. Zalm en andere vissoorten
Naast walnoten is ook vis rijk aam omega 3-vetzuren. Met name zalm, tonijn en sardines hebben een hoog gehalte aan omega 3-vetzuren. Het is aan te raden om minstens één keer in de week een portie vis te eten. Een tekort hiervan kan leiden tot depressieve stemmingen.

5. Zuurkool
Om de bacteriën in je darmen een handje extra te helpen kunt u het beste voeding eten waarin gunstige melkzuurbacteriën zitten. Hoe gunstiger de bacteriesamenstelling in uw darmen, hoe gunstiger het waarschijnlijk voor uw hersenen. Melkzuurbacteriën zitten niet alleen in zuurkool, maar bijvoorbeeld ook in yoghurt en karnemelk.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe