Archieven

Vindt een maatje via deze platformen

Het is altijd gezelliger om dingen samen met iemand te doen. Er zijn verschillende manieren om een maatje te vinden om bijvoorbeeld samen een kopje koffie te drinken, een spelletje te doen of een ommetje te maken. U kunt natuurlijk ook zelf een maatje worden van iemand die hulp nodig heeft. Er worden verschillende maatjesprojecten aangeboden. Een maatje is een vrijwilliger die graag iets voor een ander wil betekenen. Hieronder vertellen wij u kort over een aantal maatjesprojecten.

Maatjes gezocht
Maatjes gezocht is een initiatief van het Oranje Fonds. Er worden door het hele land vrijwilligers gezocht om een maatje, coach of mentor te worden. U kunt op de website aangeven of u een maatje zoekt of een maatje wilt zijn. Op basis van uw woonplaats krijgt u een lijst te zien met maatjesprojecten bij u in de buurt. Door op een project te klikken kunt u aangeven of u een maatje zoekt of een maatje wilt zijn. U kunt ook zelf een maatjesproject aanbieden.

Contactcirkel
Contactcirkel is een initiatief van het Rode Kruis. Als deelnemer van een contactcirkel hoort u bij een groep mensen. Deze groep bestaat uit drie tot tien personen die erop letten dat iedereen veilig is. Er is een vaste volgorde waarbij de deelnemers elkaar dagelijks bellen, sms’en of mailen om te informeren of alles goed gaat. Als u of een andere deelnemer uit de groep niet reageert, alarmeert de cirkel iemand om even een kijkje bij u of die persoon te nemen. U kunt bij het Rode Kruis in uw gemeente terecht voor meer informatie of om u aan te melden.

Wehelpen.nl
Via het platform wehelpen.nl kunt u mensen bij u in de buurt vinden die een handje willen helpen of die hulp nodig hebben. Het kan om verschillende zaken gaan, van boodschappen doen tot aan een muur verven of een ritje naar het ziekenhuis. Maar ook voor gezelschap, zoals een kopje koffie drinken kunt u een kijkje nemen op wehelpen.nl. Wehelpen.nl heeft ook een app ‘Whapp’ waarbij u uw vraag meteen naar iemand in de omgeving kunt sturen. De hulp is altijd vrijwillig.

Hulp in de buurt
Buren zijn niet alleen belangrijk voor praktische hulp, maar ook als het om sociaal contact gaat. In de meeste buurten bestaan WhatsApp-groepen of gebruiken buren een speciale buurtapp. Ook zijn er verschillende Facebookgroepen waarin u terecht kan voor hulp en het aanbieden van hulp. De vragen kunnen verschillen van boodschappen doen tot aan een wandeling maken.

Bron: IkWoonLeefZorg

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe