Archieven

Virtueel naar het museum: hier kan het

Virtueel naar het museum: hier kan het

Door het coronavirus moesten musea hun deuren sluiten, maar met vele aanpassingen zijn de meeste alweer een aantal maanden open. Helaas is er weer een stijging in het aantal besmettingen, waardoor het aantal contactmomenten en reisbewegingen worden beperkt. Kunt u de deur niet uit om een museum te bezoeken? Dan komt het museum toch gewoon naar u toe!

1. Rijksmuseum, Amsterdam
De Nachtwacht voor uzelf? Dankzij de huiskamerrondleiding van het rijksmuseum kunt u in alle rust genieten van de Nachtwacht en andere meesterwerken. Ontdek hoe Rembrandt met behulp van licht de aandacht vestigde op belangrijke details, zoals het kleine meisje op de voorgrond. Voor nog meer kunst kunt u de app van het Rijksmuseum downloaden.

2. Van Gogh Museum, Amsterdam
Om u een echt museumgevoel te geven biedt het Van Gogh Museum een 360 graden tour aan. Vanuit uw eigen huis kunt u maar liefst een collectie van wel 200 schilderijen en 500 tekeningen bekijken. U kunt ook de verzamelde brieven lezen die Vincent schreef aan onder andere zijn broer.

3. Zaans Museum, Zaandam
Het Zaans Museum zorgt ervoor dat u lekker uw handen uit de mouwen kunt steken! Bent u benieuwd hoe u een ‘keukenkast-kwartetspel’ maakt, een kamerplant tekent of uw eigen minimuseum maakt? Het wordt allemaal uitgelegd in het Thuismuseum. Daarnaast worden er ook verhalen verteld over dit mooie museum met een echt werkende Verkade Koekjesfabriek.

4. Anne Frank Huis, Amsterdam
Het museum maakt het mogelijk om digitaal rond te kijken in het Achterhuis, de plek waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan twee jaar onderdook en waar ze haar dagboek schreef. Ook is er een videodagboek waarin het leven van de jonge schrijfster wordt nagespeeld.

5. Stedelijk Museum, Amsterdam
Het Amsterdamse Stedelijk Museum heeft een gevarieerd Stay-at-Home programma, met onder andere podcasts, workshops en mini-documentaires.

6. Beeld en geluid, Hilversum
Geniet dankzij Het Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid van een collectie heimwee-tv. Van Floris, Kopspijkers en Zeg ‘ns Aaa tot aan het bekijken van honderdduizenden dominosteentjes die omkantelen tijdens de nationale recordpoging.

Mauritshuis, Den Haag
Geniet van alle 36 kunstwerken die de Delftse schilder Johannes Vermeer heeft voorgebracht. ‘Meet Vermeer’ is een van de mooiste projecten van het Mauritshuis. Bekijk de schilderijen tot in detail en leer ’12 dingen die je nog niet wist’ over Nederlands meest geniale autodidactische kunstenaar.

8. Louwman Museum, Den Haag
Volg virtueel de bijzondere verhalen van de 275 uitzonderlijke automobielen in het Haagse Louwman Museum. Spring in de Humber van Winston Churchill, of maak een bijzondere rit met James Bond in zijn stoere Aston Martin DB5. U kunt via social media zelfs een online rondleiding aanvragen!

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe