Archieven

Voorkom een vervelend valongeval met deze tips

Voorkom een vervelend valongeval met deze tips

Een val laat vaak vervelende littekens achter. Kneuzingen, een breuk, maar ook geestelijk kan het vervelende gevolgen hebben. Een valpartij zorgt er vaak voor dat u uit angst bepaalde situaties of activiteiten mijdt. Dit leidt uiteindelijk tot eenzaamheid en een slechtere conditie. Toch kunt u met de juiste aanpak een valongeval voorkomen en wij gaan u vertellen hoe!

1.Blijf actief
Het is belangrijk om regelmatig in beweging te blijven. Hierdoor blijft u mobiel en traint u uw spieren en balans.

2. Veiligheid
Maak uw huis veilig door goede verlichting, antislip materiaal en een veilige trap. Pas uw huis ook aan waar nodig. Als u het gevoel heeft dat iets niet veilig is, trek dan altijd aan de bel!

3. Check uw medicijnen
Door verkeerd medicijngebruik zijn er jaarlijks 41.000 ziekenhuisopnames. Medicatieveiligheid is zeer belangrijk. Bespreek het daarom regelmatig met uw huisarts om risico’s te voorkomen.

4. Ogen checken
Laat regelmatig uw ogen nakijken en zorg ervoor dat u altijd een reserve bril heeft. Goed zicht is belangrijk en kan kleine ongelukken voorkomen.

5. Draag stevige schoenen
Dit geldt niet alleen buiten de deur, maar draag ook stevige schoenen binnenshuis. Hierdoor is er minder kans op uitglijden.

6. Spieren aanspannen
Zoals we bij het eerste punt hebben aangegeven is het zeer belangrijk om actief te blijven en de spieren te trainen. Oefen ook voldoende met het aanspannen van de beenspieren. Als u last heeft van duizeligheid bij het opstaan, span dan eerst uw beenspieren aan totdat het draaierige gevoel verdwijnt.

7. Voeding
Het is belangrijk om dagelijks de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen om vervelende klachten te voorkomen die uiteindelijk tot een valongeval lijden.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe