Archieven

Wandelproject voor ouderen met geheugenproblemen of dementie

In Rotterdam is het wandelinitiatief De Onvergetelijke Wandeling opgezet door Samen ondernemend Leren (SOL) en Unie van Vrijwilligers. Dit project is speciaal voor thuiswonende ouderen met geheugenproblemen of dementie die graag willen wandelen met een vrijwilliger.  

In de afgelopen jaren is uit verschillende onderzoeken gebleken dat wandelen een positief effect heeft voor mensen met geheugenverlies en beginnende dementie. De deelnemers worden gekoppeld aan een wandelmaatje uit hun eigen vertrouwde buurt. Er wordt gekeken naar de nodige begeleiding die de deelnemer nodig heeft voor een succesvolle match. De vrijwilliger komt wekelijks op een vaste dag langs voor een wandeling.

Doel
Het doel van dit wandelproject is om ervoor te zorgen dat mensen met dementie betrokken blijven bij de samenleving, participeren en voldoende blijven bewegen. Tijdens het wandelen is 1,5 meter afstand goed te bewaren en het is ook nog eens een gezonde activiteit voor lichaam en geest. Vooral in deze coronaperiode.

Aanmelden
Kent u iemand met geheugenproblemen of dementie? Neem contact op met SOL via wandel@solnetwerk.nl, 06-40340290. Of met UVV via info@uvvrotterdam.nl, 010-413 08 77.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe