Archieven

Wat de voordelen zijn van tuinieren? Wij vertellen het u!

Wist u dat tuinieren verschillende voordelen heeft? Het zorgt niet alleen voor mooie planten, bloemen en een en een verzorgde moestuin, maar het zorg er ook voor dat u het huis uit kunt. U kunt buiten van het weer genieten, u blijft voldoende in beweging en het zorgt ervoor dat u sociaal actief blijft. In dit artikel leest u meer over de voordelen van tuinieren en op welke manier u hier zo lang mogelijk van kunt blijven genieten.

De gezondheidsvoordelen van tuinieren
Tijdens het tuinieren bent u veel buiten. U komt in aanraking met bijvoorbeeld aarde en andere dingen die ervoor zorgen dat uw immuunsysteem versterkt. Daarnaast vangt uw huid vitamine D op, waardoor u lekkerder in uw vel zit. Ook traint u tijdens het tuinieren uw beenspieren, doordat u bij sommige taken op uw hurken moet zitten. Bent u slecht ter been? Er bestaan namelijk verhoogde plantenbakken die ervoor zorgen dat u geen gewrichts- of rugklachten krijgt tijdens het tuinieren. Om ongelukken te voorkomen is het belangrijk dat u veilig tuiniert. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de bestrating in de tuin niet nat is, zodat u niet kunt uitglijden.  

Gelukkig is er overal wel een oplossing voor te vinden. Er is namelijk ook tuingereedschap wat speciaal voor ouderen is ontwikkeld. Het gereedschap is bijvoorbeeld minder zwaar en niet te moeilijk om in te knijpen. Op deze manier kunt u alsnog van de tuin en buitenlucht blijven genieten.

Tuinieren in een volkstuin houdt u sociaal actief
Voelt u zich weleens eenzaam en zou u graag wat meer onder de mensen willen komen om een gezellig praatje te maken? Dan is het kopen of huren van een volkstuintje een echte aanrader. Sommige kiezen ervoor om een tuinhuisje op hun grond neer te zetten, waar zij alle maanden dat het mooi weer is kunnen verblijven. Door u aan te melden bij een volkstuin in de buurt ontmoet u nieuwe mensen die dezelfde hobby delen. Dat schept al direct een goede band.

Een eigen moestuin onderhouden
Heeft u weleens gedacht aan een eigen moestuin? U kunt hier uw eigen groente en fruit verbouwen. Er zijn ook mensen die kiezen voor een eigen minikas, zodat ze ook groente en fruit kunnen telen wat meer warmte nodig heeft. Het is een fijn gevoel als u op latere leeftijd iets heeft om voor te zorgen. Kunt u niet veel bukken of op uw knieën werken? Dan kunt u altijd uw moestuin laten verhogen.

Zoekt u een helpende hand voor het onderhouden van uw tuin? Klik dan hier

 

Bron: Ouderenwegwijs

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe