Archieven

We mogen weer! Alles is weer open. Dit zijn de regels.

De ziekenhuisopnames door het coronavirus nemen in Nederland iedere dag weer een stukje af. En het aantal mensen dat gevaccineerd is stijgt. Daarom is besloten om stap 3 van het openingsplan in gang te zetten. Vanaf zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in Nederland weer toegankelijk onder bepaalde voorwaarden. Het blijft nog altijd belangrijk om ons aan de basisregels te houden. Zo wassen we allemaal regelmatig onze handen, houden we afstand en blijven we thuis en laten we ons testen bij klachten.

Samenkomen thuis en buiten naar 4 personen
Het advies voor bezoek thuis wordt aangepast naar maximaal 4 personen per dag. Houd daarbij wel altijd 1,5 meter afstand en laat iedereen de handen wassen bij binnenkomst. Kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegerekend bij de 4 personen. De maximale groepsgrootte buiten gaat ook naar 4 personen. Ook hierbij geldt de 1,5 meter afstand.

Thuiswerken blijft
Thuiswerken blijft de norm als dit mogelijk is. Wel weer toegestaan is het samenkomen van interne teams voor bijvoorbeeld training, ontwikkeling en scholing.

Grote zalen en culturele instellingen
Per ruimte is een maximum van 50 bezoekers op 1,5 meter afstand vastgesteld. Grote zalen met 1000 of meer vaste zitplaatsen, zoals concertzalen, zijn hierop een uitzondering. Voor deze zalen geldt een maximum van 250 bezoekers. Musea mogen ook weer open met als regel dat er 1 bezoeker per 10m2 is toegestaan. Bioscopen mogen weer een maximum aantal bezoekers ontvangen met reservering van tevoren .

Pretparken en dierentuinen
Dierentuinen en pretparken waren al eerder open, maar vanaf 5 juni mogen ook de binnenruimtes weer open. Daarnaast mogen ook de casino’s, sauna’s en wellnesscentra hun deuren weer openen. Reserveren van tevoren is wel verplicht. Binnen wordt altijd een mondkapje gedragen.

Horeca
Tussen 06.00 uur en 22.00 uur mogen horecabedrijven weer mensen ontvangen. Aan een tafel zijn maximaal 4 mensen toegestaan. In restaurants geldt een maximaal van 2 shifts per avond per tafel. Reserveren, vaste zitplaatsen en een gezondheidscheck zijn verplicht.

Bron: Rijksoverheid

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe