Archieven

Welke pollen zijn nu actief? Bekijk Hooikoortsradar.nl

Heeft u last van hooikoorts? De hooikoortsradar geeft inzicht in wanneer u van welke pollen klachten kunt krijgen en hoe erg die klachten zijn. Het helpt u bij het herkennen van bepaalde pollen, zoals boom-, gras- en onkruidpollen.

Bij hooikoorts heeft u een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen. U kunt hierdoor last krijgen van een jeukende of verstopte neus, jeukende, tranende of branderige ogen en een droge en branderige keel. Stuifmeel, of ook wel pollen genoemd, zijn in diverse seizoenen actief. Berkenpol is bijvoorbeeld al tussen maart en mei actief, terwijl grassoorten tussen mei en september actief zijn.

Hooikoortsradar.nl
Een handig platform om verschillende pollen te herkennen die klachten veroorzaken is Hooikoortsradar.nl. U vindt hier een actueel overzicht van de hooikoortsintensiteit in heel Nederland. Er is ook een meerdaagse verwachting beschikbaar. Verder kunt u in de app uw klachten noteren waarbij u later een terugkoppeling krijgt van alle meldingen op die dag. Zo kunt u uw klachten vergelijken met het algemene beeld.

Er is een betaalde en gratis variant van de app beschikbaar. Deze kunt u downloaden via Google Play Store of de App Store.

Bron: Gezonheidsnet, Hooikoortsradar.nl

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe