Archieven

Wereld Alzheimer Dag 2021

Vandaag, dinsdag 21 september, is het Wereld Alzheimer Dag! Het thema van dit jaar is ‘De vele gezichten van dementie’, gekozen door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Op deze dag wordt er extra aandacht gevraagd voor dementie.

Er worden door heel het land verschillende (online) activiteiten georganiseerd. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Ook bij Aafje werken we hard aan de bewustwording van dementie. Aafje, Laurens, Alzheimer Nederland en Pit010 werken al enige tijd samen om de wijk IJsselmonde dementievriendelijk te maken. Zo is afgelopen vrijdag het convenant ‘dementievriendelijke wijk’ aan de Rotterdamse wethouder Sven de Langen overhandigd door Odile Jaspar van Alzheimer Nederland. Het convenant is in de tuin van Aafje Meerwijde ondertekend en achteraf volgde er een klein feestje met de bewoners en belanghebbenden.

Dit najaar start onder andere Dementietalent een campagne in de wijk om dementie bespreekbaar te maken. Zo zijn bijvoorbeeld plaatselijke supermarktmedewerkers getraind om dementie te herkennen en hebben ze adviezen gekregen om beter om te gaan met mensen met dementie.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe