Archieven

Wij helpen u op weg met het doen van de belastingaangifte

Voor 8 mei moet de belastingaangifte gedaan zijn. Misschien ziet u net al vele anderen wel op tegen het doen hiervan. Toch is het heel belangrijk om hier goed naar te kijken aangezien het u veel geld kan besparen. Wij geven u een aantal tips voor de belastingaangifte die u over 2020 moet doen. Komt u er toch zelf niet uit, dan kunt u altijd de hulp inschakelen van de belastingadviseur via Met hulp van Aafje.

Wees secuur
Vooraf vult de Belastingdienst al de gegevens in die bij hen bekend zijn. Dit betekent niet dat deze gegevens ook daadwerkelijk kloppen. Let daarom goed op en controleer deze een aantal keer.

Bekijk de aangifte van vorig jaar
Als er niet veel voor u veranderd is, dan kunt u ook de aangifte van vorig jaar erbij pakken en de gegevens hiervan overnemen.

Vul de boxen goed in
Wanneer u belastingaangifte doet, moet u het inkomen invullen in drie verschillende boxen. Deze drie boxen bepalen hoeveel belasting er betaald moet worden. Het is ook mogelijk dat u geld terugkrijgt.

Let op of u aftrekposten heeft
De aftrekposten, of in ieder geval het merendeel hiervan, worden niet door de Belastingdienst ingevuld voor u. Als u goed uitzoekt wat de aftrekposten zijn kunt u eventueel belasting besparen. Giften aan een goed doel is een voorbeeld van een aftrekpost.

Benut de voordelen van fiscaal partners
Als u samen met uw fiscaal partner de aangifte doet kunt u gebruik maken van het verdeelscherm. Hierin schuift u met de gemeenschappelijke inkomsten. In het aangifteprogramma kunt u dan meteen zien bij welke verdeling u het minste belasting betaalt.

Schakel hulp in
Komt u er zelf niet uit, schroom dan niet om hulp te vragen. Dit kan hulp zijn van een familielid, maar ook hulp van buitenaf. Via Met hulp van Aafje kunt u ook hulp bij de belastingaangifte aanvragen. Dit doet u hier. Na de aanvraag neemt de belastingadviseur contact met u op om kennis te maken en nader te bespreken hoe hij u het beste kan helpen.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe