Archieven

Zo beluistert u een podcast

Een spannend waargebeurd verhaal, een radioprogramma, inspirerende coaching gesprekken en discussies over de meest uiteenlopende onderwerpen kunt u beluisteren in de vorm van een podcast. Heeft u nog nooit van een podcast gehoord. Wij vertellen u wat een podcast is, hoe u het kunt beluisteren en welke titels interessant kunnen zijn voor u.

Het medium podcast bestaat sinds 2004 en wordt met de dag populairder onder alle leeftijdscategorieën. Toch weet nog lang niet iedereen van het bestaan van een podcast, laat staan hoe een podcast beluisterd kan worden. Dat is jammer, want een podcast kan voor een hoop entertainment zorgen, máár het is ook een medium waar u een hoop van kunt leren.

Wat is een podcast precies?
Een podcast kunt u vinden als een audiobestand op het internet. Een podcast kunt u beluisteren wanneer en waar u maar wilt op bijvoorbeeld uw computer, telefoon of tablet. Een podcastaflevering kunt u luisteren door deze direct te streamen, zoals u misschien ook wel eens een Youtube filmpje kijkt. U kunt een aflevering ook eerst downloaden wanneer u een wifi verbinding heeft.

Voor iedere leeftijdscategorie zijn er podcasts te vinden. Van een leuk verhaal voor de allerkleinsten tot aan gesprekken over de zorg en hoe u een wmo ondersteuning aanvraagt. En niet alleen qua onderwerpen, maar ook qua vorm lopen podcasts sterk uiteen. In veel podcasts zijn twee of meer mensen met elkaar in gesprek. Podcasts verschijnen meestal eens in een bepaalde tijd, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks.

Veel podcasts kunt u gratis beluisteren. Dit kunt u doen door te zoeken binnen uw interessegebied op Google, maar makkelijker is om een podcast via een app te beluisteren. Met onderstaande apps kunt u podcasts beluisteren, u abonneren en zelf lijsten aanmaken.
Google podcasts
Apple podcast
Spotify
Soundcloud
TuneIn

Wij wensen u veel luisterplezier!

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe