Archieven

Zo houdt u uw goede voornemens wél vol!

Afvallen, stoppen met roken, meer bewegen, geld sparen. Het zijn allemaal goede voornemens die we ieder jaar weer voorbij zien komen. Uit onderzoek van Forbes blijkt dat maar liefst 80% van de mensen met goede voornemens voor het nieuwe jaar in de tweede week van februari het al opgeven.

Maar wat is het geheim van die andere 20% die het wel volhoudt? De onderstaande tips kunnen u helpen om uw doelen te behalen!

Maak het concreet
‘Gezonder leven’ is een mooi doel, maar ook wel heel uitgebreid. Betekent het dat u juist meer wil bewegen of vooral op uw voeding wil letten? Maak het concreet door bijvoorbeeld een afspraak met uzelf te maken om iedere dag een half uur te bewegen of nog maar een keer in de week de frituurpan aan te zetten.

Doe het samen
Het is makkelijker om iets vol te houden als u het samen met vrienden of familie doet. Zo kunt u samen praten over de dingen die tegen zitten en heeft u altijd een stok achter de deur. Daarnaast is het ook nog eens een stuk gezelliger om dingen samen te doen!

Houd het bij
Hang een kaart of kalender op een plek die u elke dag ziet, zodat u er ook aan herinnerd wordt wanneer u een dag overslaat. Heeft u die 10.000 stappen gehaald of een nieuwe cursus gevolgd? Zet dan een kruisje op uw kalender! Dit motiveert en brengt u weer dichterbij uw doel.

Wees niet te streng
Zijn er dagen dat het minder goed gaat? Dat geeft niet. Het gaat er niet om dat u het perfect doet, maar dat u iets beter doet. Ook met kleine stappen kunt u hele mooie doelen behalen.

Bron: Numrush, Soofos

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe