Archieven

Zo lakt u mooi uw eigen nagels

De zomer is begonnen. In dit seizoen is het leuk om extra aandacht te besteden aan de nagels waarbij een leuk kleurtje op de vinger- én teennagels niet kan ontbreken. Een frisse pastelkleur is altijd erg mooi bij zongebruinde handen. Maar ook een felle kleur als rood of roze doet het altijd goed. Nagellak blijft vaak maar een paar dagen zitten totdat het gaat afbrokkelen. Dit is natuurlijk niet erg als u vaak wilt wisselen van kleur. Maar als het afbrokkelen al heel snel na het lakken gebeurd kan dit behoorlijk vervelend zijn.

Verzorging
Wat u kunt doen om uw nagels mooi te houden is te beginnen met het goed verzorgen van uw handen en nagels. Smeer iedere dag uw handen en nagels in met een handcrème. Zo houdt u deze mooi zacht en blijven uw nagels sterk. Daarbij vijlt u de nagels regelmatig en duwt u met een speciaal bokkenpootje de nagelriemen terug om de nagellak minder snel uit te laten groeien.

Laat de nagels bijkomen
Veel verschillende kleuren nagellak dragen is leuk en mooi, maar is niet heel gezond voor uw nagels. Door dikke lagen nagellak komt er geen zuurstof bij waardoor de nagel minder sterk wordt. Daarom moet u af en toe een aantal dagen geen nagellak dragen om de nagel bij te laten komen en aan te laten sterken.

Laagjes
Wanneer u de nagellak aan gaat brengen doet u dit in dunne laagjes over elkaar. Door laagjes hecht de lak beter aan de nagel en blijft langer zitten. Voordat u de gekleurde lak aanbrengt, lakt u eerst met een basecoat. De laatste stap is het aanbrengen van een topcoat. Let erop dat er geen belletjes in de lak komen waardoor het snel af gaat bladderen.

Koud water
Als u de nagellak heeft aangebracht dan moet het goed drogen. Als de nagels bijna droog zijn dan kunt u ze onder de koude kraan houden. Door het koude water verstijft de nagellak en blijft langer netjes.

Remover zonder aceton
Wanneer het tijd wordt om de nagellak eraf te halen dan gaat dit het snelst met een nagellak remover. In de meeste nagellak removers zit aceton en kan de nagel beschadigen. U kunt het beste een remover zonder aceton gebruiken. Ook hiermee haalt u de nagellak er zo af, maar houdt de nagels wel gezond.

Vindt u het lastig om de nagellak netjes aan te brengen zonder te knoeien op de huid? U kunt voordat u met de lak aan de slag gaat eerst de vingers insmeren met vaseline. Als u uitschiet kunt u de lak makkelijk weghalen.

Als u wat ouder bent is het aanbrengen van nagellak op uw tenen net wat lastiger dan op uw vingernagels. De pedicures van Met hulp van Aafje staan voor u klaar om een heerlijke pedicurehandeling te geven bij u thuis. En als u het lief vraagt dan willen zij vast en zeker ook een gezellig kleurtje op de nagels aanbrengen. Het aanbod pedicures aan huis vindt u hier.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe