Archieven

Zo reinigt u uw luchtwegen op een natuurlijke manier

Zo reinigt u uw luchtwegen op een natuurlijke manier

Het is belangrijk om uw luchtwegen te reinigen voor uw bronchiale gezondheid. Maar wanneer doet u dat? Elke keer wanneer u problemen ervaart, zoals ontstekingen of een overtollige hoeveelheid slijm, wat verhindert dat u goed kan ademhalen. In dit artikel geven wij u een aantal tips die u thuis kunt uitvoeren om te voorkomen dat deze problemen ontstaan.

1. Eucalyptusthee
Eucalyptus is een van de beste natuurlijke remedies om verkoudheden en griep tegen te gaan, maar ook voor het behandelen van luchtwegenproblemen. U kunt deze geweldige plant als volgt gebruiken:

– Verwarm een liter water en voeg vijf gram eucalyptusbladeren toe zodra het kookt.
– Doe het vuur uit wanneer het weer begint te koken en laat het trekken.
– U kunt kleine kopjes van deze thee gedurende de dag drinken. Het is wel belangrijk dat u het op kamertemperatuur drinkt en nooit koud.

Ook kunt u de eucalyptusdampen inademen. Hiervoor kunt u twee liter water verwarmen en 100 gram eucalyptusbladeren toevoegen. Doe een handdoek over uw hoofd en adem twee keer per dag de dampen van deze mix in.

2. Wortelsap met honing
Een mix van wortelsap en honing helpt bij het verlossen van neus- en keelverstoppingen, waardoor u snel merkt dat u veel makkelijker adem kunt halen. Wortelsap bevat een grote hoeveelheid bèta-caroteen en vitamine A. Wanneer u dit combineert met honing wordt het een natuurlijk antibioticum dat in staat is om de zwelling te verminderen.

Het is erg makkelijk om dit bijzondere goedje te maken. Voeg wat wortels en een half glas water in de blender, voeg twee eetlepels honing toe en meng het goed totdat het een gladde structuur heeft. U kunt dit drankje in de ochtend nemen en in de avond voor het avondeten. Het liefst op kamertemperatuur.

3. Cranberrysap met gember
Cranberries worden veel gebruikt voor het oplossen van verstoppingen in de luchtwegen, maar ook voor het reinigen en versterken ervan. Dit is hoe u het drankje klaarmaakt:

– Kook 200 gram cranberries gedurende tien minuten.
– Giet het in een blender en voeg er een half glas water aan toe.
– Giet de vloeistof af en voeg vervolgens een eetlepel gember toe.

4. Sandelhoutdampen
Sandelhoutolie kunt u voornamelijk vinden in winkels die natuurlijke voedingsmiddelen verkopen. Het vermindert zwelling, verwijdert slijm en zuivert de luchtwegen. Daarnaast is het ook nog een betaalbaar middel! Dit is hoe u sandelhoutolie kunt gebruiken:

– Breng twee liter water aan de kook.
– Voeg zes tot tien druppels sandelhoutolie toe en blijf het water koken.
– Inhaleer de dampen van dit mengsel gedurende tenminste tien minuten. Pas wel op met de hete damp dat u zich niet verbrand. U kunt dit drie keer op een dag herhalen.

5. Limoenbladthee met dennennaalden
Net als de sandelhoutolie is dit ook een zeer betaalbare methode. Veel natuurlijke voedingswinkels verkopen kant-en-klare thee van limoenbladeren. Zowel limoenbladeren als dennennaalden hebben een ontstekingsremmende eigenschap. Ze kunnen koorts verminderen, slijm verwijderen, hoesten verminderen en de borstspieren ontspannen.

U kunt de thee zelf ook heel makkelijk maken. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is vijf limoenbladeren en vijf gram dennennaalden toevoegen in een kop warm water. Laat het ongeveer tien minuten trekken en uw thee is klaar.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe