Archieven

Zorg voor regelmaat met een slimme dagkalender

Hoe laat komt de thuishulp? Moet ik nu eten? Welke medicijnen moet ik innemen? Met beginnende dementie of een cognitieve beperking is het een uitdaging om voor regelmaat te zorgen en als mantelzorger kunt u niet altijd antwoord geven. Met een slimme dagkalender kunt u dit probleem oplossen. Vanaf een afstand kunt u als mantelzorger via uw smartphone een overzicht maken van de activiteiten. Er zijn verschillende slimme dagkalenders op de markt. Wij noemen er een aantal voor u op!

De Spiqle Agenda
Dit is een groot beeldscherm wat op een televisie lijkt. U heeft geen aparte internetaansluiting nodig, omdat deze in het beeldscherm zit. U verbindt het beeldscherm met een code aan de bijbehorende app op uw telefoon. Hiermee kunt u op afstand bepalen wat er op het beeldscherm wordt weergeven.

DayClocks en BBrain Family
Bij DayClocks en BBrain Family is het beeldscherm ongeveer even groot als een tablet. Net als bij de Spiqle Agenda wordt de agenda bepaald door u als mantelzorger. Op het beeldscherm wordt een klok getoond met daarnaast agenda-afspraken, berichten en foto’s. Er is ook een mogelijkheid om de afspraken te laten uitspreken.

Nedap Luna
Deze variant is nog niet beschikbaar voor het grote publiek, maar wordt wel al door sommige zorginstellingen gebruikt. Het is een dagkalender die lijkt op een fotolijstje. Hier verschijnen activiteiten van dezelfde dag op met daarbij de juiste tijdstip. Deze activiteiten worden ingevoerd door de zorgmedewerkers. Voor meer informatie over de Nedap Luna kunt u op hun website kijken.

Bent u op zoek naar een slimme dagkalender? Er worden hier verschillende benamingen voor gebruikt zoals kalenderklok, dementieklok, dagschema dementie en digitale agenda dementie. Dit helpt u als u online op zoek bent naar alternatieven.

Bron: Zorg van Nu

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe