Archieven

Zorgzaam010 opent een nieuw fysiek steunpunt

Het online platform Zorgzaam010 heeft een derde fysieke locatie geopend. U krijgt hier als Rotterdammer hulp bij het gebruiken van het platform.

Na Schiebroek en Crooswijk is de derde locatie geopend in Charlois. De nieuwste locatie is gevestigd in Huis van de Wijk ‘De nieuwe Nachtegaal’. Het doel is om meerdere fysieke punten te openen door de hele stad. De vierde wordt ook in Charlois geopend: Het Middelpunt.

Zorgzaam010 is op het idee gekomen om fysieke locaties te openen, doordat niet iedereen beschikt over dezelfde digitale vaardigheden. Op deze locaties krijgen mensen begeleiding in het eerste-gebruik- van het online platform en leren zij zelfstandig aan de slag te gaan in de digitale omgeving.

Wat is Zorgzaam010?
Met maar liefst 18.000 deelnemers en meer dan 12.000 geplaatste vragen is Zorgzaam010 het grootste vrijwilligersplatform van Rotterdam. Het platform is niet alleen om hulpaanbieders en hulpvragers te verbinden, maar het is ook informatief. Ze bieden cursussen en workshops aan en u kunt er terecht voor advies op maat. Zorgzaam010 maakt onderdeel uit van het landelijke netwerk van NLvoorelkaar.

Bron: Gemeente Rotterdam

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe